Stöd Ukraina

Gullsings blogg

Lördag 22 December 2012 - Helsingborg
Jag önskar alla vänner på Reseguiden en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År.

Kärnan har fått en tomteluva i år. Den är jättestor.

Kram/Gilla
Söndag 10 Juni 2012 - Kos
Här kommer det bildbevis, hur de gör.

Men blev det nåt resultat? Det vete gudarna.
Lördag 17 September 2011 - Rhodos stad

Vi skulle åka till Ängelholm, för att få rätt på lamphuset på bilen. Så det blev vår första anhalt idag. När det var klart fortsatte vi upp till Hjärnarp, där Bert hade en Västkuststuga förr. Det är så fint på Hallandsåsen på sommaren.

I själva Hjärnarp tog vi vårt första stopp. Då var det nämligen dags för nåt att äta. Det blev varsin kebabtallrik och det blev vi verkligen stormmätta på.

Så körde vi upp till "stugan" och kikade och fortsatte sen bort mot Västersjön, där vi stannade till ett tag.
Där var det lugnt och skönt. Inga badande änder ens en gång. Detta är nämligan badplatsen här.
Sjön låg lugn och bryggan såg jättelång ut.
Den här söta lilla stugan låg intill parkeringsplatsen. Den tyckte jag var värd att visa. Så fortsatte vi, för Sibbe ville åka till Hishult, för där låg det förr ett trevligt försäljningsställe med korgarbeten. Vi visste förstås att den hade stängt, men det finns nåt liknande i Kornhult.

När vi fortfarande var på väg förbi Västersjön, så fick jag syn på nåt jag undrade över. "Kunde det vara....."? Vi stannade bilen och jag gick tillbaka lite och visst hade jag rätt. Det var fyra lamor, som låg på ett gärde ovanför vägen.
Alla fyra kom inte med, för det var svårt att stå nedanför och få dem på kornet med hundkexen ivägen.
Men vi fortsatte vägen över Hallandsåsen mot Våxtorp, för vidare befordran till Hishult.
Det här är Hishults kyrka, som vi tyckte var riktig vacker. Men vi fick fortsätta lite längre till Nordanå, där nästa ställe skulle besökas.
Den här enorma stolen stod utanför "butiken" och för att visa HUR stor den var, fick Bert agera fotomodell.
Det här var lite av sortimentet.
Vi blev faktiskt lite besvikna, för det var oreda på stället, så vi försvann därifrån i rappet. Men en liten del av det som fanns ser du på bilderna. Så tänkte vi fortsätta för att få nån kopp kaffe nånstans. På vägen hamnade vi i Nordanå, där vi har varit förut och där är det ett riktigt roligt försäljningsställe.
Där handlade vi en enda sak, nämligen en ryggkliare i trä. Men alla sakerna här ovanför och mycket mycket mer fanns att se där.
Sen fortsatte vi mot Örkelljunga, för där visste vi att det finns ett fik med goda saker. Vid parkeringsplatsen såg vi nedanstående tänkvärda skylt. Den tyckte jag var kul och tankeväckande.
Det här är bara en liten bit av bakelse- och kakdisken.
Det här var vad vi beställde. Den närmsta assietten är min. Jag orkade inte med hela kokoskakan, utan vek in den i en servett och tog med den hem. Men det var riktigt gott kaffe och goda kakor vi fick.
Sen blev det stakarakt hem de fem milen till Helsingborg. Se, det här blev ju en riktig reseberättelse.
Måndag 25 April 2011 - Helsingborg
Nu har jag faktiskt haft 20 000 unika besökare på min sida. Jag är helt överväldigad, eftersom jag inte har skrivit eller lagt in bilder så mycket på senare tid! Jag får bara tacka och bocka för visat intresse. Vännen Rommetorp var den siste inne på sidan. Så jag kan väl säga grattis till honom.

♥♥♥ Gilla
Måndag 11 April 2011 - Helsingborg
VIOLER. När vi var på väg till Fredriksdal idag, så fick vi syn på de här violerna i en dunge strax innan.

VIOLER OCH SCILLA Det var faktiskt riktigt gott om scillor här. Så glad jag blev, att de hade hunnit slå ut.

VITSIPPSÄNG PÅ FREDRIKSDAL.Oj, så glada vi blev, när vi fick se så många vitsippor, som hade slagit ut på bara en vecka.

VÅRLÖK. En enda liten vårlök hade tittat fram här.

VÅRLÖKAR. Här är det några vårlökar till.

FÄRSKA NÄSSLOR TILL SOPPA. Snart kan vi alltså plocka nässlor till soppa, som är så gott.

EN GLAD MAN. Han är mitt sällskap i livet och på Fredriksdal.

VIOLER I MÄNGD! Jag tyckte att de här violerna var så vackra att de skulle vara med bland bilderna.

KASTANJEKNOPPAR. Bilden blev lite oskarp för grenarna rörde sig i vinden.

LUSTHUS. Här finns det en botanisk trädgård, där man odlar växter, som finns i Sverige.

GULLVIVOR, Tänk att gullvivorna redan har slagit ut. Jag är alldeles förstummad

LILA BLOMMOR. Jag har ingen aning om vad de heter.

NÄRBILD VIVOR. De ser ju mera ut som om de vore odlade. Men de växer lite här och där i Fredriksdal.

VITSIPPOR. Jag är överväldigad av alla vitsippor, som har slagit ut på bara en vecka, sen vi var här sistl

VITSIPPOR. Se så fint utslagna de är redan.

VACKERT SNÄCKSKAL. Detta måste vara sen förra året. Men jag tyckte att det var fint ändå trots hålet i skalet.

SPEGLING I DAMMEN. Det är nästan svårt att avgöra vilken som är växtligheten eller speglingen i dammen.

VITSIPPOR IGEN. Nu har vi en närbild av vitsipporna.

VITSIPPOR I BOK OCH BJÖRKSKOGEN. Titta en hel matta med vitsippor under bokarna och björkarna..

GRODOR I EN DAMM. Lite över mitten så är det faktiskt en groda. Om jag inte själv har gjort en.

LILA OKÄNDA BLOMMOR. Jag har ingen aning om vad de kan heta.

OKÄND BLOMMA I SKOGEN. Vad den här heter försöker jag inte ens gissa mej till .

ANDDRAKE. Se så vacker han är med sina fina färger.

ANDHONA. Det var knappt att jag fick med henne på bild, för hon var så snabb i vändningarna.

ANDPAR. Jag lyckades få en bild av andparet tillsammans.

KAN DET VARA KABBELEKOR? Jag kan inte alla blomsorter, asfaltsblomma som jag själv är. Men jag tror att det är Kabbelekor.

ENEBACKE. Det här är enar, som står innanför det fina stängslet, som man har gjort av mjuka grenar.

PÅSKLILJOR OCH SCILLA. När vi hade kommit nästan ända hem, så såg vi att påskliljorna snart skulle slå ut bland scillorna. Det är en park alldeles i närheten där vi bor.
Tisdag 21 December 2010 - Helsingborg
Jag vill önska alla mina vänner en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År!
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1369638060660&set=a.1012807660123.1930.18...

Gilla
Onsdag 1 December 2010 - Helsingborg
Apollo har utlyst en tävling. Priset blir att få en vecka på deras nya hotell Mythos Beach. Men det innebär att man ska skriva en blogg och dessutom ta bilder och filmer att lägga in i bloggen. Jag har anmält mej där med den här bilden . Men kruxet är att man ska få så många som möjligt att rösta på bilden och förklaringen till att man vill resa. Så jag är fräck nog att be dig att rösta på mig i den här länken. http://mythos-beach.apollo.se/TifxZb . Jag tackar, bugar och bockar i förväg.
Gilla
Torsdag 8 Juli 2010 - Malmö
På hemresan från Cypern blev maken av med sin Stetsonhatt. Det gick till så här:

Vi hade betalat för platserna längst fram i flyget, för hans dåliga knä. När vi kom ombord, fanns det ingen plats i hyllorna för vårt handbagage, för där var det fullt av barnvagnar och spritflaskor. Vi behöll då bagaget framför våra fötter. Men när planet skulle lyfta, kom det en flygvärdinna och sa, att vi inte fick ha dem där. Hon tog bagaget med sig och satte det på toan under det flygmaskinen gick upp. Sen fick vi det tillbaka och satte det där vi hade det från början.

Det tog ett par timmar med obekväm ställning för fötterna, så kom det en annan flygvärdinna och sa: "Där får ni inte ha bagaget." "Det vet jag", sa maken. "Då får du väl öppna munnen", sa hon och han svarade med att han minsann hade flugit i över 50 år, så han visste visst hur det gick till. Då tog hon bagaget och satte det nånstans där vi inte kunde se det. Hans hatt följde med, för den fick han inte ens ha på sej. Hon var nästan oförskämd.

När det sen var dags att gå av planet, så fanns bara hans väska, men inte min. När vi frågade, var det nån som plockade fram den också. Men hatten glömdes av i trängseln och den syntes ju inte till heller. Efter mycket om och men, med telefonsamtal hit och dit, så fick han ett presentkort från Ving på 500 kronor. De skulle gå till delbetalning på en ny resa med dem och skulle ersätta förlusten. Ving har ingen butik längre varken i Helsingborg eller i Väla köpcentrum, så man kunde lämna in den som delbetalning där. Till saken hör alltså, att vi har bokat en resa till Mallorca med Ving, så betalningen skulle gå till den.

Vi hade ingen lust att skicka det med rekommenderat brev heller, för vi har inte varit i Malmö på flera år faktiskt. Då bestämde vi oss för att köra dit.

Vi träffade på en trevlig tjej i deras butik vid Gustav Adolfs torg. Hon ordnade betalningen och när vi var klara frågade maken henne vad hon kunde rekommendera oss i restaurangväg till lunchen. Hon till och med följde oss ut och visade vart vi skulle gå. Till vänster vid Swedbank och ner i en gränd där. Vi tackade och gick dit hon visade oss.
Här ser du deras trevliga skylt. P.S. Krogen heter Gränden om du inte kan läsa det på tunnan. D.S
Vi gick in genom den här gången till en jättefin trädgårdsservering och satte oss vid bord nummer 40. Det var fullsmockat med folk över hela serveringen och den var inte liten, det kan jag lova.
Det var jättemysigt med kullersten på "golvet" och krogen hade till och med "balkong" runt hela gården på andra våningen. Man skulle beställa och betala vid en disk och sen kom maten serverad till bordet. Det var därför viktigt att säga vilket bordsnummer man hade. Maken ordnade den biten, medan jag satt vid bordet och vaktade det. Sen var det min tur att plocka vid salladsbordet. Allt var slut för tillfället, så jag fick vänta ett tag. Men det fylldes på till max och det var många olika saker att välja.
Jag plockade varsin sån här tallrik och varsitt rostat vitlöksbröd. Det smakade mycket fräscht och gott. Så kom varmrätten fram.
Den bestod av grillat, limemarinerat laxspett, med räkor och tre olika goda såser. Vi tycker ju om bakad potatis, men man kunde fått pommesfrites eller potatisgratäng i stället allt efter önskemål. Jag lovar: Det här var bland det godaste vi har ätit ute på väldigt länge. Maken berättade det också för personalen.

Proppmätta efter den här ljuvliga maten gick vi ut på stan. Vi hade parkerat i Hansas parkeringshus. Hansa är före detta NK i Malmö. Det är ett jättestort köpcentrum eller galleria. Klart att vi skulle se oss om där! Mycket att se på i tre våningar. Sen gick vi ut på Gustav Adolfs Torg och där hittade vi den här lilla vovven.
Den, liksom Anita Ekberg och vår älskling Noack gillar att bada i fontäner. Så fanns det torghandel också där.
Sen gick vi vidare genom Södergatan en liten bit, för maken blev så trött i benen och ville vända tillbaka.
Men vi kom så långt att jag hann fotografera det här gamla huset. Det kallas för Flensburgska huset och är uppfört år 1595, enligt en skylt som sitter på fasaden.
Så gick vi tillbaka till Hansahuset och tittade på några avdelningar som vi inte hade sett förut. Då var klockan kaffedags, så vi satte oss vid en servering och drack kaffe med mjölk och varsin tårtbit.
Jag fick en Cheesecake och maken en Morotskaka.
Jag vågar knappast visa bilderna, för nu var det alldeles för mycket för våra magar. Vi ska sluta nu med godsakerna har maken sagt. Det är nog dags att lyda.

Det här kan man väl säga var en fin början på nästa semesterresa?
Tisdag 15 Juni 2010 - Kvidinge
Tomarps kungsgård är en borg med anor från dansk medeltid och ligger intill Kvidinge i Skåne. Vid renässansen var Tomarp ett praktfullt privatslott med tinnar och torn och med vallgrav.

Det blev så småningom kungsgård och boställe för befälhavaren vid Norra skånska kavalleriregementet, sen Sverige hade övertagit skåne under 1600-talet.

Kungsgården är idag konsthall med verk av samtida konstnärer. Det blir stor kontrast mellan det gamla slottet och den moderna konsten. För ytterligare upplysningar kan du gå in på deras hemsida med adress: http://tomarps-kungsgard.com/DotNetNuke/tabid/36/Default.aspx