Hitta hyrbil i Side

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag - Hertz, Avis, Budget, Alamo, Europcar, Thrifty, Holiday Autos, MrJet, Dollar, Sixt, Mabi, Autoescape...
Sök
Filter
Om Side

Stränderna i Side är guldgula, flera mil långa och perfekta för barnfamiljer. Här finns också ett mycket härligt varmt och soligt klimat och massor av historiska sevärdheter. Staden Side ligger mittemellan Antalya och Alanya på Turkiets soliga medelhavsriviera. Vädret här i Side är ett rätt typiskt medelhavsväder med milda vintrar (ca 15 grader) och mycket varma somrar (ca 30-35 grader).


Många all inclusive-hotell

Staden Side ligger mittemellan Antalya och Alanya på Turkiets soliga medelhavsriviera, ca 4 timmar med flyg från Sverige.
Vädret här i Side är ett rätt typiskt medelhavsväder med milda vintrar (ca 15 grader) och mycket varma somrar (ca 30-35 grader). Under november – februari kan det regna en hel del men under juni, juli och augusti är det extremt soligt med i genomsnitt 14 timmar sol per dag.
Det går ofta att hitta billiga sista minuten-resor till Side. Här finns också ett av Medelhavets bästa utbud av all inclusive-hotell.

Promenader i solnedgången

Side är en charmig liten småstad med de flesta sevärdheterna ute på en liten halvö.
Här finns två perfekta milslånga badstränder på var sin sida den centrala halvön.
Den västra stranden är den mest populära med massor av restauranger och solstolar. Den långgrunda sandstranden är framför allt populär bland barnfamiljer. Den långa strandpromenaden är populär både för joggare på morgonen och för en kvällspromenad i solnedgången.
På den östra stranden är tempot lite lugnare och det mycket klara vattnet lockar många som älskar vattensporter.

Många sevärda ruiner

I Sides äldre delar kan du gå runt bland massor av mysiga restauranger och pittoreska småbutiker där du över en kopp te kan pruta i timmar om en matta eller ett guldsmycke.
Side har en mycket lång och spännande historia vilket du lätt ser när du går omkring eftersom centrum är fyllt av flera tusen år gamla ruiner. Här finns bland annat en sevärd stadsmur, flera grekiska tempel, en imponerande teater och en akvedukt.
Ett mycket populärt utflyktsmål är grannstaden Manavgat som har både en bra marknad (tis + tors) och ett vackert vattenfall.

Om Side Antalyakusten, Turkiet

Den turkiska semesterorten Side är känd för sina gyllengula sandstränder, shopping i den gamla stadsdelen och sina många barnvänliga hotell. Här trivs de allra flesta, och gillar du en aktiv semester finns det ett stort utbud av utflykter.
Nöjesliv
Barnvänligt
Prisvärt
Sandstrand
Sol & bad
31°
Klimat i september
27°
Badtemp i september
4tim
Flygtid från Stockholm