Hitta hyrbil i Alanya

Jämför och boka hyrbil från alla ledande hyrbilsföretag - Hertz, Avis, Budget, Alamo, Europcar, Thrifty, Holiday Autos, MrJet, Dollar, Sixt, Mabi, Autoescape...
Sök
Filter
Om Alanya

De soliga stränderna på den turkiska rivieran är perfekta för en semester. Här i Alanya kan du njuta av värmen, bada, äta gott på restauranger och besöka den spännande 700 år gamla fästningen. Staden Alanya ligger i östra delen av den turkiska rivieran på landets sydkust. Här kan du njuta av ett perfekt medelhavsväder med mycket långa, torra och soliga somrar och milda vintrar.


Solig stad på turkiska rivieran

Staden Alanya ligger i östra delen av den turkiska rivieran på landets sydkust, ca 4 timmar med flyg från Sverige. Här kan du njuta av ett perfekt medelhavsväder med mycket långa, torra och soliga somrar och milda vintrar. När det är som varmast i juli – augusti är det oftast uppåt 35 grader. Under vintrarna blir det sällan kallare än 15-20 grader. Om du vill bo på ett hotell som har all inclusive så kan du välja och vraka mellan dussintals alternativ. Det går ofta att hitta billiga sista minuten-resor till Alanya.

Flera populära stränder

Alanya delas i två delar av den 250 meter höga fästningsklippan. Öster om klippan ligger hamnen och centrum samt den 8 km långa stranden Keykubat Beach. Västerut ligger den 3 km långa sandstranden Kleopatra Beach. Här ligger också Damlatas Beach med spännande grottor. Om du vill slappa på stranden så kan du hyra en solstol och njuta av solen. Om du vill vara mer aktiv så kan du prova på vattensporter som vattenskidor och dykning eller hyra en trampbåt.

Fästning från 1200-talet

Den största sevärdheten i Alanya är den imponerande fästningen Alanya Castle, ”Kale”. Här finns många av de 700 år gamla murarna och byggnaderna kvar än i dag. Här ligger också det 33 meter höga Röda tornet (Kizil Kule) som är stadens symbol. I kvarteren kring hamnen finns det bästa nöjeslivet i Alanya med massor av restauranger, barer och klubbar. I den spännande basaren finns hundratals butiker och hantverkare som säljer handknutna mattor, souvenirer och prisvärda kryddor.

Om Alanya Antalyakusten, Turkiet

Alanya är en populär turistort vid kusten i Turkiet. Här har du lika nära till sköna bad från sandstränderna som till massor av shopping, barer och restauranger. Besök gärna ett äkta hamam eller testa sportdykning. Varmast i maj till oktober.
Nöjesliv
Barnvänligt
Nattliv
Prisvärt
Sandstrand
Sol & bad
31°
Klimat i september
24°
Badtemp i september
4tim
Flygtid från Stockholm
1 / 11
Thinkstock
Kleopatra beach
2 / 11
Solnedgång över Kleopatra stranden
3 / 11
Stranden i Alanya
5 / 11
Solnedgång över västra Alanya ©
9 / 11