US Capitol Building & Library of Congress, Washington DC

Resealbumet skapat av: Switch
12 okt. 2013
Visningar: 224
En kall december dag gjorde vi ett besök till USA:s mest berömda regeringsbyggnad Kapitolium samt Kongressens bibliotek som man nådde via en underjordisk korridor.

Kapitolium är den viktigaste av USA:s regeringsbyggnader. Den ligger på Capitol Hill, The National Mall i Washington D.C., och är säte för USA:s kongress. Senatskammaren finns i byggnadens norra flygel, medan Representanthusets plenisal ligger i den södra. Man började byggandet 1793, men det har genomgått många expansioner och ombyggnationer genom tiderna.

Kongressbiblioteket i Washington D.C.grundades 1800 av Thomas Jefferson och betraktas allmänt som USA:s nationalbibliotek. Det grundades år 1800 som referensbibliotek för kongressledamöterna. Idag är det ett av världens absolut största och mest välkända bibliotek, med cirka 25 miljoner böcker och över 30 miljoner manuskript (2001) samt kartor, tidskrifter och annat.

http://www.capitol.gov/
http://www.loc.gov/index.html

https://www.visitthecapitol.gov/
https://www.visitthecapitol.gov/sites/default/files/documents/content/brochure/2511/emancipation-hall-en.pdf
Kategori: Kultur & Historia
Besökta länder: USA
Reslängd: 1 dag
Datum: 23 december 2012

Bilder

Karta

Kommentarer

Av Switch
7 feb. 2014 10:08
Det var verkligen fint att se kongressbyggnaden inifrån och kunna känna lukten av historia och gå i maktens korridorer. Ha det gott!
6 feb. 2014 20:51
Detta var ett fint album som jag missat!! Bilderna från US Capitol får mig att sakna staden!! Visst var det intressant att se byggnaderna inifrån och inte bara från utsidan.