Windhoek - Var ska man bo? Vad ska man göra?

Av Nahald
25 aug. 2014 22:49
Visningar: 613
Hej!
Jag ska åka till Windhoek på konferens och har några dagar innan konferensen då jag ska "turista". Jag vill främst hålla mig inom Windhoek, och kommer inte köra bil.

Jag behöver boka ett hotell för vistelsen innan konferensen, och undrar vad som egentligen är "centrala" Windhoek? Jag vill ha ett hotell som ligger "mitt i allting", där jag kan gå till restauranger och butiker. Vilken stadsdel/vilka gator bör jag boka hotell i/på?

Sedan så undrar jag över vad man kan hitta på i Windhoek? Jag har bara begränsat med tid där och vill inte lägga för mycket tid på resande. Jag promenerar gärna mycket och tittar på saker - shopping funkar det också. Men vad mer kan man hitta på?

Är det något jag bör tänka på när jag ska resa dit? Det är första gången jag åker till Afrika och allt känns väldigt främmande.

Tacksam för alla tips!
26 aug. 2014 11:27
Hej, ärligt talat, du FÅR inte åka till Namibia och sen stanna i Windhoek! :-)
Det finns egentligen inget att se där, några timmar bort däremot finns fantastisk natur att upptäcka.

Du kan egentligen åka åt tre håll; norrut till Etosha National Park, där du alltså åker på safari och tittar på djur, söderut till Fish River Canyon, Afrikas svar på Grand Canyon, fast praktiskt taget bara du och naturen.
(och bo på Fish River Lodge!)
Eller slutligen, västerut till Sossusvlei / Dead vlei ett fantastiskt ökenlandskap.

Om du inte vill köra, köp en tour, tex denna:
http://namibia.safari.co.za/Short_Namibian_Safaris-travel/namibia-safari-sossusvlei-shuttle-tour.html

Namibia är det mest fantastiska land jag hittills har sett...
Av Nahald
26 aug. 2014 11:38
Tack för tipset :). Tyvärr är deras kortaste tur 3 dagar, och jag har bara 2 dagar till förfogande. Jag håller på att kolla upp dagsturer som börjar och slutar i Windhoek, så jag tar gärna emot tips gällande det också.
26 aug. 2014 11:53
Det var bara en snabbgoogling...
Finns säkert massor av varianter, om inte annat kan du maila några arrangörer och kolla vad de har att föreslå på 2 dagar.

Om du vill ha inspiration, kolla gärna min reseberättelse:
http://www.4000mil.se/?p=339
Citerat från Nahald:
Tack för tipset :). Tyvärr är deras kortaste tur 3 dagar, och jag har bara 2 dagar till förfogande. Jag håller på att kolla upp dagsturer som börjar och slutar i Windhoek, så jag tar gärna emot tips gällande det också.
Av Nahald
26 aug. 2014 16:04
Spännande, den ska jag läsa! :)
Av Bibby
29 aug. 2014 00:08
Bodde i Windhoek, kommer tyvärr inte ihåg hotellet men kan ha varit Hotel Safari. De låg dock lite utanför själva centrum men hade en shuttle bus in dit ofta.
Sands har ett casino där, riktigt centralt.
Inget jätteös i den stan då, men du kan säkert ha kul. Njut.
Det är ingen stor stad, så din promenad blir inte lång.