Weekend

Av Tj
10 okt. 2011 09:01
Visningar: 853
Jag och en kollega åker till Belgrad den 27 okt på en helg.....
Någon som har tips på what to see and do??
Av Tj
13 okt. 2011 15:14
Finns det någon som varit här....och inte bara i Thailand?????
21 okt. 2011 12:59
Drick slivovits och kasta glas i backen.
21 sep. 2013 08:20
Som huvudstad i Serbien och gamla Jugoslavien så finns det en hel del man inte får missa ;-) Du kommer inte att bli besviken..snarare vilja komma tillbaka snart igen...

Kul att läsa om tips på restauranger som jag håller med om... det är något alldeles speciellt med redan nämda samt kanske Fabriken för Smak (Fabrika Ukusa), Od Usta do Usta, Beogradsko Sokace (Dorcol), Tribeca (vid Kralja Petra gatan, alla serbiska små vingårdar på glas) osv osv.
Alla restauranger i denna artikel är mycket bra: http://www.sydsvenskan.se/resor/tjugo-smakprov-av-belgrad/

Det är inte prisnivå som i Thailand, men allt är mycket prisvärt. Speciellt att åka dit (direkt) med 3 olika bolag (bl a Wizzair) från flera flygplatser...

Förutom museum rekomenderar jag besök hos Tronarvingen (Kungen Karadjordjevics familj) på Beli Dvor, (ligger i Dedinje). Det kan också vara värt att se graven efter Jugoslaviens diktator TITO.
Av de museum man måste se är vetenskapsmannen Nikola Tesla samt nobelpristagaren Ivo Andric de som jag rekomenderar alla som inte varit i Serbien tidigare.

Om man är intresserad av SPA-behandlingar rekomenderar jag CITY-SPA på Misarskagatan. Mycket hög internationell standard på allt från frisör, pedikyr eller massage, trots det prisvärt.

För vinälskaren rekomenderar jag inhemska små vingårdars produkter som lätt inköpes på ex 'Vino i Tako To' utmed Njegoseva gatan i centrum. Där ligger också köttproducenten som gör Serbiens mest kända skinka 'Zlatiborac' flagg-ship store. Underbar kvarteretsstolthet affär där man kan ta ett glas på hörnet efter inhandlandet...inte heller långt från en av stans bästa marknader i stadsdelen Vracar.

Allt annat kan du läsa om i denna artikel som även rekomenderar att man gör dagsutflyckter till vingårdar, SPAn, kloster och sjöar och floder mm.
Prisvärt är bara förnamnet...
http://www.insiderplus.se/articles/article/belgrad_ett_vibrerande_weekendmal/

Lycka till!
Av Tj
23 sep. 2013 07:25
Kul med svar 2 år senare.....hehe
23 sep. 2013 11:28
Eller Hur??

Vad tyckte du om det?
Har själv varit nere med olika grupper av svenskar som blev stormförtjusta. Framförallt prisnivån men kvaliten på mat och vin överraskade dem allihop. Läs mer här: http://www.bbc.com/travel/feature/20120509-belgrades-restaurant-revolution

En av våra dagar liknade denna från Vagabond 24 Timmar BG: http://www.tob.rs/download/vagabond.pdf

Samt denna vandring i underjorden gav perspektiv på en av Europa älsta städer: http://www.ink-live.com/emagazines/wizz/1215/oct-2012/#/48/

Lev Livet!!
Av Tj
23 sep. 2013 13:52
Tja.....maten var god o billig.....själva stan var väl ingen upphetsning om man jämför med andra städer i Europa....men en helg kan man slå ihjäl där.
Fästningen var sevärd..