Visum utan datum - Asien

28 juli 2014 15:15
Visningar: 460
Hej, Jag och en kompis planerar en backpacker resa igenom Asien och har diverse olika funderingar som vi hoppas ni skulle kunna hjälpa till med.
Det primära problemet handlar om Visum. Vi vill vara någorlunda spontana och inte ha exakta datum eller exakt rutt inplanerad, det vi har är olika större milstolpar som vi tänker stanna vid men hur och när vi kommer dit får vi se när vi är på plats (om det är genomförbart).

Vår plan ser ut någonting liknande det här:
[b][u]Indien[/u][/b] (18/9)
Mumbai
Rajasthan
Pushkar
Delhi
[b]Flyg ->[/b]

[b][u]Vietnam[/u][/b]
Hà Noi
[b][u]Laos[/u][/b]
Van Vieng
[b][u]Vietnam[/u][/b]
reser neråt
[b][u]Kambodja[/u][/b]
Angkor Wat
[b][u]Vietnam[/u][/b]
Hô Chì Minh
[b]Flyg ->[/b]

[b][u]Indonesien[/u][/b]
Bali.
[b][u]Nya Zealand[/u][/b]
Auckland
Christchurch

[b][u]Sverige[/u][/b] (3/3)

Är det ens genomförbart att backpacka utan att ha bokat vidarebiljett ut ifrån varje enskilt land?
Visum går i flera av länderna att fixa på plats om man har vidare/returbiljett, det kräver ju dock datum för att boka en vidarebiljett.
Sen rekommenderas det i visa länder att ordna visum i förväg och detta kräver också noga planering och bokning av biljetter.

T.ex.
[b]Kambodja[/b]
Nordiska medborgare får visum vid gränsen mot uppvisande av returbiljett eller vidarebiljett och ekonomiska medel. Resenären ska ta med sig ett fotografi.

[b]Laos[/b]
Nordiska medborgare rekommenderas att söka visum före avresan om man kommer landvägen. Nordiska medborgare får visum vid Mittaphap Bridge Check Point (bron mellan Laos och Thailand), Wattay International Airport (Vientiane) och Luang Prabang Airport. Visumet gäller 15 dagar med möjlighet att förlänga på plats.

[b]Vietnam[/b]
Svenska medborgare får stanna 15 dagar utan visum. Man måste kunna visa upp en returbiljett eller vidarebiljett vid ankomsten.

Är det någon som har erfarenhet och kan hjälpa oss i rätt riktning, eller är det helt enkelt så att ni rekommenderar att vi ska planera datumen nu i förväg?
Sen när jag redan har gjort en tråd kan jag fråga om ni tycker att det finns något som vi absolut inte får missa eller något som står med på listan som inte är så speciellt roligt att besöka.
Av Marilcj
28 juli 2014 16:50
Absolut säkraste sättet är att själv kontakta resp ambassad/konsulat.
Vietnam måste du ha en bilj ut ur landet för att få dina 15 dagar...vissa klarar sig utan, vissa får chansen att fixa en bilj ut ur landet på flygplatsen.
Laos o Kambodja har väl i princip samma, visum kan ordnas på flygplatsen för 15 dagar om man kan visa upp en biljett ut fr landet.

Indien lär ni behöva visum redan när ni anländer...de fick nått som var nytt gällande visum i höstas, bla försvann 2 månaders.
Nya Zeeland räcker att man har returbiljett och kan visa upp att man kan klara sig ekonomiskt den period man ska vara i landet.

Men för att många länder kräver en biljett ut ur landet innebär de inte en flygbilj...ni kan ju boka några billiga landsvägen, typ buss o tåg, som ni sen inte använder, de viktiga är att ni inte stannar på övertid.
Sen ser det ut i mina ögon som om ni tänker stanna mer än 15 dagar så att söka visum hemifrån är nog mer ide....dessutom är visum på plats många gånger rätt dyra.