Visum till Marocko?

Av Agawa
6 mars 2012 14:16
Visningar: 8160
Hej!
Om en månad, efter Påskhelgen tänkte åka en vecka till Marocko - Marrakech och kanske Casablanca. Undrar om man behöver visum till Marocko och i så fall hur fixar man det. En annan fråga är - hur tar man sig på bästa sätt från Marrakech till Casablanca? Går det att åka fram och tillbaka på en dag och ha några timmar där på platsen?
Hälsningar, Aga
22 mars 2012 20:14
Som svensk behöver du inget visum för Marocko.

Jag kan tyvärr inte svara på hur kollektivtrafiken fungerar eftersom vi har bilat men kan inte tänka mig att blir några problem eftersom det till och med finns motorväg mellan Marrakech och Cassablanca.
Men det låter väldigt lite med några timmar. Ha en trevlig resa!

/Ronnie
http://www.4x4expedition.se
Av Asasven
22 mars 2012 21:28
Marrakeck: En verklig upplevelse i "Tusen och en Natt miljö." Den labyrintiska gamla staden, medinan, är omgärdad av en mur. Här ligger den eleganta Koutoubia-moskén med ett 68 meter högt torn, citadellet, mausoleerna och sultanpalatset. Mittpunkten i gamla staden är den färgrika marknadsplatsen Djema el-Fna. Den platsen förändras på kvällen till en stor "matplats"

Att ta sig till Casablanca tar ca 2,5 timmar * 2 inkl. återresan. Men resan bör inte bara vara en transportsträcka utan en "upplevelse"?

Det finns utfärder som ni kan ta, men det trevligaste är att hyra bil och ligga över i Casablanca.
Hyr ni bil så skall ni veta att när ni stannar och parkerar så blir ni erbjudna att "någon" vill vakta den för en "slant". Ibland måste man acceptera , men ibland kan man hitta andra parkeringsplatser.

Ni kommer att bli uppvaktade hur ni än gör. Försäljare, in kastare, taxi, etc.Bara att acceptera, det är deras kultur.

Lycka till!
Av Asasven
23 mars 2012 11:18
Citerat från ronnie79:
Om ni hyr bil, passa på att ta småvägarna istället, 10 x upplevelsen. =)

/Ronnie
www.4x4expedition.se
Instämmer.

Vi brukar stanna bilen och ta en promenad i den/någon by som vi passerar. Du får en vardaglig bild av bybornas vardag. Fråga om du får ta ett kort på dem när de ålderdomligt plöjer åkern, tvättar i bäcken, när geten klättrar i trädet. Motprestationen är att ge dem en slant. En stor glädje och ett stort leende.

Tyvärr utnyttjas den situationen med att man ibland kan bli tvingad att betala. Det skall du däremot inte göra.