Annons:
Annons:
Annons:
Sök diskussioner    
Skapa nytt inlägg
Diskutera
2011-02-14 13:26

Vart resa i oktober/november 2011

Hej!

Jag och min sambo ska resa tillsammans med våra barn på 8 och 12 år.
VART reser man i oktober/november? Maximalt två veckor.

Vill helst inte åka till något ställe där det är enbart turister. Men, finns det inga andra vettiga tips så funkar ju det också.

All inclusive eller inte spelar inte så stor roll.

Jag är supertacksam för massor av härliga tips på bra resor med barn.

TACK på förhand!
2011-02-14 13:37
Vad vill Ni ha ut av resan? Går inte att ge tips utan att veta vad Ni vill ha, inte bara vad Ni inte vill ha.
Precisera lite så får Ni garanterat mycket bättre och relevantare tips, just nu stämmer nästan alla resmål in på frågan ;-)
2011-02-14 14:44
Precis. Jag kan skriva München t.ex.
2011-02-14 15:13
Sorry!

Vi vill resa till värmen. Sol, bad och mys.
En eller två veckor. Umgås, ha roligt, koppla av.

Var är det säsong för sol och bad under den perioden och var är trevligast mysigast, härligast, roligast att åka...?

Det är första gången jag åker på en sådan resa med barn. Tjejerna är mina bonusar men jag kallar dem för mina barn ;-) och vi har aldrig varit på solsemester tillsammans förut.

Tack igen!
2011-02-14 15:32
Förstår det som att Ni vill ha lite genuint, inte turistgetto.
LarnacaCypern är en trevlig stad och Cypern är lagom varmt vid den tiden, men favorit för oss är Puerto de la Cruz på Teneriffa, Båda ställena är riktiga städer med övervägande lokalbefolkning, man kan äta genuin mat men det finns även turistanpassat om man känner för det. I Puerto badar man framförallt i de jättestora bassängerna med havsvatten var 11 år själv första gången vi var där och älskade det redan då (finns stränder men det är ofta mycket vågor). Teneriffa är oerhört vacker och man kan göra utfärder upp i bergen med enormt varierande landskap, allt från urskogar till månlandskap (filmen Apornas Planet spelades in här) och pittoreska byar .
I Puerto ligger Loro Parque som är en fantastisk park med bl.a Späckhuggare, Delfiner, Pingvinarium, Hajakvarium Orkidéhus och massor av olika papegojor så klart.
2011-02-16 09:40
Håller med om att Teneriffa är ett kanonresmål och jag har varit på alla kanarieöar och vad som än skrivs överallt så finns fortfarande ganska lugna orter med ganska få turister på sina håll och ibland får jag känslan av alla klagomål beror på att det inte är "fint nog" att åka till kanarieholmarna och vill man ha lugn och ro varför bokar man då boende mitt i turistsmeten? det är som att döma ut hela sverige bara för att man tycker att stockholm är överbefolkat ha ha!.

Det finns faktiskt massor av vackra och intressanta platser både på teneriffa och de andra öarna om man bara tar sig på sidan av så att säga och klimatet är ju verkligen kanon,inte jätteexotiskt men det är möjligt att knåpa ihop en riktigt fin och billig resa till ex. teneriffa om man bara har litet fantasi och har upptäckarlusten i behåll.

Citerat från floridasidanse:
Förstår det som att Ni vill ha lite genuint, inte turistgetto.
Larnaca på Cypern är en trevlig stad och Cypern är lagom varmt vid den tiden, men favorit för oss är Puerto de la Cruz på Teneriffa, Båda ställena är riktiga städer med övervägande lokalbefolkning, man kan äta genuin mat men det finns även turistanpassat om man känner för det. I Puerto badar man framförallt i de jättestora bassängerna med havsvatten var 11 år själv första gången vi var där och älskade det redan då (finns stränder men det är ofta mycket vågor). Teneriffa är oerhört vacker och man kan göra utfärder upp i bergen med enormt varierande landskap, allt från urskogar till månlandskap (filmen Apornas Planet spelades in här) och pittoreska byar .
I Puerto ligger Loro Parque som är en fantastisk park med bl.a Späckhuggare, Delfiner, Pingvinarium, Hajakvarium Orkidéhus och massor av olika papegojor så klart.
Skriv svar
Visningar: 5689  |  Dela med andra:    
Annons:
Storstadshotell med pool
Storstadshotell med pool
av Teresen, 23 apr 2014
Krydda din cityweekend med badmöjligheter Är du sugen på att åka på semester till en storstad i sommar? Här är cityhotellen för dig som vill kunna ta ett dopp mellan varven på ...
Vårens skönaste weekendpaket i Sverige
Vårens skönaste weekendpaket i Sverige
av Teresen, 20 apr 2014
Pausa vardagen och unna dig lite ledigt Ta en paus från vardagen och åk iväg på en weekend någonstans i Sverige. Det finns mycket att välja mellan, här får du sköna weekendpaket. ...
Här bor du bäst på hotell i San Francisco
Här bor du bäst på hotell i San Francisco
av Paulina, 17 apr 2014
Guide till San Franciscos områden Mysiga San Francisco i Kalifornien har en relativt kompakt citykärna. Staden har många sevärdheter, häftiga kvarter och massor av shopping och ...
Kroatiens bästa stränder  för barnfamiljen
Kroatiens bästa stränder för barnfamiljen
av Lina, 17 apr 2014
Här är 10 stränder som passar barn i alla åldrar Om du, liksom jag, avstått från att semestra med småbarn i Kroatien på grund av steniga stränder och klippor är det dags att tänka ...
Relaterade sökningar

resor november 2011

,

resmål oktober november

,

solsemester i oktober