Vandring i Alperna på sommaren

25 dec. 2013 23:09
Visningar: 12412
Hej

Vi vill hitta ett bra resmål för en veckas resa till alperna på sommaren med en åttaåring och en tioåring. Vi är inte vana vandrare så vill ha det på en enkel och bekväm nivå. Vi söker ett resmål högt upp i bergen med fin natur och möjlighet till roliga endagarsutflykter från boendet. Till exempel hittade vi Berggasthaus Aescher i Schweiz (http://www.lfmmag.com/wp-content/uploads/2013/05/tumblr_m3m3898i1c1r51teao1_500.jpg) som ser väldigt fint ut men själva boendet där är mer av enkel vandrarhemskaraktär med delat rum och madrasser på golvet vilket inte känns jättekul med barn i flera nätter.

Har ni några bra tips?

Mvh
Oscar
27 dec. 2013 13:33
Hej, min erfarenhet av vandring i Alperna är något begränsad, men ser att du inte fått några svar, så jag hoppar in ändå...

Eftersom liftarna går även på sommaren skulle ni även kunna bo längre ner, i byarna, åka linbana upp till olika toppar på dagarna och göra vandringar därifrån sedan.
Då blir boendealternativen lite lika begränsade och inte heller så primitiva. Tvärtom kan man bo och äta väldigt lyxigt mellan vandringarna...

Jag har varit i Alperna en gång på sommaren och då bodde vi i Bad Gastein i Österrike. Där fanns massor av vandringsalternativ i alla svårighetsgrader och både nere i dalen och högt upp i bergen.
Vi bodde på det anrika Salzbuburger Hof: http://www.salzburgerhof.com/se/

Skulle tro att alla de större klassiska orterna i Alperna har ett lika brett utbud av dagsvandringar.

Har själv funderat på att ta barnen till Zermatt i Schweiz för lite vandring. Då kan man också åka Glaciärexpressen och se landskapet från tåget i stället någon dag om orken att vandra tryter...

Ett tips är även att fråga/läsa på utsidan.se.
På det forumet finns betydligt fler vandrings/alp-experter än här.

Ett annat tips är att kolla in denna mycket informativa hemsida:
http://www.traneving.se/index.php?tbl_menuID=29
16 feb. 2014 12:25
Jag var i Schweiz i somras med min då gravida fru och vi tyckte att det var helt fantastiskt. Vi var ute efter lite samma saker som du verkar söka: Vandring men inte för avancerad. Boende uppe i bergen för utsikten och naturen.

Många turister åker ju till Jungfrau-området, där Wengen och Mürren ligger men mitt tips är att åka till dalen bredvid istället. Hälften så mycket turister, billigare priser (viktigt i Schweiz), jättefin natur och massor av roliga saker att göra på dagarna. Nära till baden i Brienz, bergbanan upp till toppen.

Vi bodde i Hasliberg-Reuti som ligger precis vid liftstationen halvvägs upp på berget. Liften gör att man kan hoppa över bilen en dag och gå ner till Meiringen och sen åka upp. Det är nog väldigt roligt för barnen också.

Det finns flera bra restauranger i området och min fru och jag pratar redan om att åka tillbaka - vi har varit runt halva jorden men det var något väldigt speciellt med Schweiz och Haslital. Boendet på Pension Martahaus kan inte rekommenderas tillräckligt. Väldigt bra service och fina rum.

Läs mer här och bli inspirerad av bilderna: http://runtklotet.com/2013/07/16/schweiz-sommarresmal/