Annons:
Annons:
Annons:
Sök diskussioner    
Skapa nytt inlägg
Diskutera Kroatien
2011-06-14 15:03

Vägtullar

Hej, nån som kan hjälpa mig att hitta vad vägtullarna kostar, mellan österike-slovenien skall åka till Kroatien i Juli.
Tacksam för svar
2011-06-14 15:16
2011-06-14 16:11
Tack för ditt snabba svar Eva, tror du att priserna är ungefär desamma 2011?
Har du kanske andra tips som kan vara bra att veta på vår första bilsemester!
Vänligen
Anette
2011-06-15 00:16
Nja, ha med er lite reservdelar som typ lampor och annat.
Jag har bilat ensam ner till bl.a. Rivieran och ner till Frankrike och London. Har även bilar med vänner i Österrike, Schweiz, Tyskland, Frankrike, Italien, Danmark men aldrig i östländerna.
Ett bra tips är att låsa bildörrar även när ni kör bilen för det finns tjuvar som kan sno saker medan ni åker t.ex. vid ett rödlyse eller så.
Och lämna aldrig något i bilen vid övernattning. Parkera gärna bilen så ni ser den om så är möjligt eller under en bra gatlykta eller nära hotellentre.
Ha med er vatten, filt, ficklampa, batterier. Kolla oljan, och se till att bilen fungerar. Kan bli dyrt att hamna utomlands på verkstad under en semester.
Och med mycket sunt förnuft är det riktigt kul att bila. Följ trafikregler och ligg inte i 50 km i timmen på autobahn, DÅ om inte förr är ni en trafikfara....;)

Lycka till.
mvh Eva

Mvh Eva
2011-06-15 07:50
Tack Eva. Skall bli kul med bilsemester!

Vänligen
Anette
2011-06-15 08:13
En bra sida som räknar ut restid + kostnader på vägtullar är:
http://www.viamichelin.com
2011-06-16 23:10
Hej!

Åkte i höstas den vägen du tänkt, när du närmar dig österrikiska gränsen skall du stanna vid en bensinstation och köpa en "Vinjett" som du sedan klistrar på vindrutan bakom bakspegeln (alltså högst upp i mitten) den talar om att du har betalt avgiften för att köra på motorvägen. Har för mig att vi betalade ca 70 sv kronor och då gäller den en vecka eller två. När du skall in i Slovenien åker du genom en 800 m lång tunnel och då kostar det också en slant för att köra på den slovenska motorvägen kommer inte ihåg vad det kostade men var nog en 60-70 kronor? Innan gränsen en stor Taverna på vänster sida som hade bra utbud på mat om man vill ha något i magen innan man kör vidare. Missa inte att åka in i den mysiga lilla staden Bled som ligger runt en sjö, besök den gamla borgen uppe på berget med ett kanonfint och modernt museum som visar traktens hisoria från 600 BC. En fantastisk utsikt om det är bra väder.
Bra övernattning med förnämliga stugor på Camping Sobec i byn Lesce som ligger en ½ mil utanför Bled.
De finaste stugorna på hela vår 500 -milsresa. Antar att du kör vägen om Ljubliana för att komma neråt Kroatien. (gör inte som vi att försöka gena över bergen även om det finns en väg utritad om du inte är äventyrlig av dig, tog en hel dag) Då passerar du nästan Postojna med sina väldsarvsgrottor, helt fantastiskt att åka 3 km in i berget och 100 m ner. Här kan Drakblods och Nerjagrottorna "slänga sig i väggen" eller vad du vill. Helt fantastiskt, visningen vara i 1 ½ t. Ett tåg går var 20 e min. in i berget, guidning på tre språk i olika grupper dock inte svenska. Men för att få svar på alla dina frågor rekommenderar jag att du löser ett medlemsskap i Motormännen, kostar 380;- för ett år då får du massor med fri reserådgivning samt rabatter. http://www.motormannen.se utnyttjar du bara en enda rabatt så har du tjänat in medlemsavgiften.

Trevlig resa önskar Penta
2011-06-18 16:43
Hej, Tack för ditt svar det var intressant vi fick lite att tänka på. Kanon
2011-06-18 17:07
postojna är att rekomendera
Skriv svar
Visningar: 2646  |  Dela med andra:    
Annons:
Kroatiens bästa stränder  för barnfamiljen
Kroatiens bästa stränder för barnfamiljen
av Lina, 17 apr 2014
Här är 10 stränder som passar barn i alla åldrar Om du, liksom jag, avstått från att semestra med småbarn i Kroatien på grund av steniga stränder och klippor är det dags att tänka ...
Guide till norra Kroatien
Guide till norra Kroatien
av Khaki, 10 apr 2014
Istrien, Krk och delar av kustområdet Dalmatien Norra Kroatien lockar med massor av sol, klarblått vatten och helt nya viner och maträtter att upptäcka. Välj mellan sköna resmål ...
Stor guide till Kroatiens bästa resmål
Stor guide till Kroatiens bästa resmål
av Teresen, 2 apr 2014
Här får du sommarens bästa semester Kroatien blir allt mer populärt för varje år och det är lätt att förälska sig i landet. Här får du en stor översikt över de bästa resmålen, så ...
Hög tid att boka Kroatien
Hög tid att boka Kroatien
av Teresen, 9 mar 2014
Här är Kroatiens bästa charter Kroatien är ett hett resmål i sommar och nu är det hög tid att boka resan för att få ett riktigt bra hotell. Här får du de bästa och billigaste ...
Relaterade sökningar

vägtullar tyskland

,

vägtullar österrike

,

vägtullar danmark

,

vägtullar kroatien

,

vägtullar schweiz

Erbjudanden från reseföretag