Vad skall man se av Gaudis verk?

Av Gmariah
8 aug. 2016 13:56
Visningar: 152
Har bokat en resa till Barcelona om några veckor och skall vara där en vecka. Gaudis fantastiska arkitektur är naturligtvis en stor sevärdhet, men det finns väl ganska mycket av honom: Sagrada Familia, Park Güell, Casa Batllo och något till, har jag för mig. Vilket är mest sevärt att gå in i, tycker ni? Vi vill ju hinna se annat i Barcelona också än bara Gaudi.
8 aug. 2016 22:51
Hej,

Park Guell och Sagrada Familia i sådana fall. Ett tips är att köpa biljetterna dit i förväg så slipper ni stå i kö, se bara till att vara där en kvart innan ert besök så är allt lugnt (man köper en biljett med insläpp ett visst klockslag, hur smidigt som helst). Ett annat tips, gå inte till Park Guell mitt på dagen, försök ta det på förmiddagen innan det blir för varmt eller närmare kvällen. Extrem värme förstör mycket av upplevelsen där.

Skrev lite om Barcelona här, finns lite länkar med dit man kan köpa biljetter osv.
Av Zahide
14 aug. 2016 10:52
Av alla sevärdheter och upplevelser vi såg/gjorde sätter jag Parc Guell på sista plats. Tycker det är överskattat.
Däremot tycker jag Sagrada Familia faktiskt är värt ett besök och den är väldigt vacker på insidan.

Det som jag kanske gillade mest var linbanan upp till Montjuic Castle och rundvandringen där, och en extra bonus med den fina utsikten över Barcelona och havet.
Rekommenderar också att gå på kvällen till Font Magica de Montjuic, ta också trapporna högst upp så ser ni även därifrån ett fint upplyst Barcelona. Vill bara varna om närliggande metrostation Espanya där högst antagligen en tjuvliga härjade i maj då vi var dit, (men de finns väl överallt i Barcelona eftersom staden är ökänd för detta)

Camp Nou kan man riktigt bra besöka också även om det inte är match eller fast man inte är fotbollsintresserad. Arenan är så mäktig så det är bara en härlig känsla av att vara där.