Vad ska man INTE missa när man är i Markaska?

Av Pille
12 feb. 2014 21:15
Visningar: 2814
Hej!

Jag undrar vad man INTE ska missa när man är i Kroatien.
Vi ska bo i Markaska Baska Voda i 2 veckor i augusti.
Kan tänka oss att hyra bil och ut med båt, men undrar vart smultronställena är.

Tar tacksamt i mot alla tips :)
Av Zahide
15 feb. 2014 00:13
Bra val!
Baska Voda är alldeles underbart, där skulle jag kunna ha ett litet hus.

Omis är en trevlig liten småstad, mycket mysig enligt mitt tycke. Finns möjlighet att åka båt längs floden Cetina. Båten stannar sen vid en restaurang innan den återvänder till Omis. Om jag inte minns fel tar det ungefär två timmar (eller om det var tre).
I Omis finns också en borg, lite jobbigt att gå upp när det är hett men när man väl är uppe och ser utsikten är det värt besväret. Bra att ha vattenflaskan med när man går upp.

Makarska är en annan trevlig stad ungefär 10 km från Baska Voda.

Det går bra att vandra mellan Baska Voda och grannbyn Brela. Finns en mysig promenadväg längs med stranden.

Jag som gillar att gå skulle gärna ha tagit en vandringstur upp i Biokovo bergskedjan, men det var aningen för varmt när vi var där i juli.

Gillar man att dansa kunde man göra det till levande musik ut på piren på fredag kväll, ganska najs men jag vet ju inte om det konceptet håller i sig från år till år.

Goda munkar med olika fyllningar gick de runt och sålde på stranden. Jag rekommenderar er att köpa av dessa.

Baska Voda var ett smultronställe för mig, har bara positivt att säga om det.
Har foton om du vill gå in och titta!
Trevlig resa!

27 feb. 2014 18:15
Åk upp i Biokovobergen! Vi hyrde bil och åkte upp till toppen Sveti Jure, 1762 m över havet. Vid klart väder ska man tydligen kunna se ända till Italien. Vi hade en del moln men det var hur vackert som helst! Kolla in den här länken om du är nyfiken:

http://scaniatjejen.se/2014/february/restips-kroatien-biokovo.html

Vi bodde i Makarska och hyrde bil och åkte till vattenfallen i nationalparken Krka. Det blir en heldagsutflykt men vi tyckte absolut att det var värt det. Otroligt vacker plats! Man kan bada nedanför det största vattenfallet och det var väldigt skönt. Vi var där i juli så det var rätt varmt. Du kan se några av våra bilder därifrån här:

http://scaniatjejen.se/2014/february/resetips-kroatien-krka.html

Kroatien är ett fantastiskt resmål och havet är det klaraste vatten vi sett i Medelhavet. Kan rekommendera ett besök på restaurang Ankora om ni åker in till Makarska. God och prisvärd mat, trevlig personal och jag som glutenintolerant fick väldigt bra hjälp och ett fint bemötande. Fantastiskt läge dessutom, ligger direkt vid stranden. Supermysigt att sitta där och höra vågorna på kvällen eller skåda ut över havet på dagen. Här är våra bilder från ljuvliga Makarska:

http://scaniatjejen.se/2014/march/restips-kroatien-makarska-2.html

Hoppas ni får en toppensemester!