Vad måste man göra i Hong Kong

Av Tessba
25 mars 2015 09:27
Visningar: 5040
Vi är två vuxna och 1 barn på 11 år som åker till Hong Kong i november. Vi är där i 5 dagar. Vad ska man inte missa? Vad ska man inte missa för upplevelse?. Tips på budgetställen att äta på... Vad ska man inte göra?
Alla tips och råd mottages för bästa upplevelse då vi bara är där i 5 dagar.
Av Mipec
25 mars 2015 10:25
Ngong Ping 360 - jättelång linbana på Lantau Island för att ta er till Tian Tan Buddha, ta er gärna till Wisdom Path där också.

Midlevel Escalators - lång rulltrappa genom några av dom trevligaste kvarteren i HK.

Bird Garden, trevilg park mitt inne i HK.

Victoria Peak såklart.

Hong Kong Disneyland är väl ett Disneyland i det lite mindre formatet, borde passa er 11-åring. För oss räckte en halvdag. Kan avvaras.

I min mening kan man med fördel undvika alla stora shoppingcenter, same same som någon annanstans.
Av Moltas
25 mars 2015 10:40
På 5 dagar hinner ni med mycket utan att stressa.
http://www.reseguiden.se/reseguider/hong-kong-hk-o
De här två reseguiderna ger tips om mycket.
När ni har så gott om tid så ta chansen att åka till Shenzhen för shopping. Det krävs visa till China men det går att lösa på plats. http://shenzhenshopper.com/transport/hk-to-sz
11-åringen har jag få tips för men den här länken tipsar om en del. http://lajollamom.com/things-to-do-in-hong-kong-with-kids/
Hongkong är en hektisk stad men med bra sätt att ta sig fram på. Vi tog buss om vi skulle lite längre bort t.ex. Stanley Market. Star Ferries mellan Kowloon och Hongkong ön är väl ett måste.
De s.k marknaderna i Hongkong marknadsförde mest en massa krimskrams och om du ursäktar en hel del sexleksaker. Kanske inget för en 11-åring att strutta runt kring? ( Inte Stanley Market)
Ha det bäst.
//M
Av Tessba
25 mars 2015 15:43
Vilka bra svar, ska göra detta och ta en funderare på om vi åker över till Kina. Låter som en roligt tur.
Av Reska
25 mars 2015 22:22
Sova i minst 7 timmar per natt ;-)
29 mars 2015 14:24
Ja skulle åka till ocean park, man får se bla se pandor. Sen har dom en grym restaurang me en hel vägg som akvarium me rockor o hajar.
5 apr. 2015 19:22
Vi åker dit i oktober med två ungdomar efter att jag varit på en tjänsteresa i Hongkong med en kortare resa in i Kina till en leverantör.
Hade en guide som var guld värd, fick en bra upplevelse som var alldeles för kort. Shopping kan jag vara utan men att få uppleva Hongkong dag som kväll var häftigt.
Matupplevelsen var något speciellt :) om ni har möjlighet så besök genuina marknader där finns det mesta att prova.
Minguide var även min kontakt på företaget jag besökte och han gick verkligen in för att sälja Hongkong. Så pass bra att vi nu skall åka hela familjen.