Vad finns att göra SB?

8 juli 2013 20:48
Visningar: 1705
Åker till Sunny Beach för första gången v30 o undrar över shopping, är det samma utbud som i Turkiet? Priserna på sånt ligger hur då? Har även hört bra priser på massage/manikyr/pedikyr, stämmer det? Pris? Nått ställe som nån rekomenderar? Äta ute/dricja öl vad kostar sånt?? Finns det nått ställe man ska passa sig för? Många frågor blir de :-) tack på förhand
Av Tom
17 juli 2013 10:25
som sagt sunny beach är ju bara en renodlad turistort som byggdes upp av ryska maffian för nyrikarika ryssar en gång i tiden och dessa styrde fortfarande i stor utsträckning när jag va där första gången i slutet av 90 talet, bra eller dålig är ju frågan
förr fanns det ingen kriminalitet mot oss turister i sunny beach då maffian styrde orten med "järnhand" och ingen skulle få skada deras "inkomst"
nu är det som alla andra turistorter att man måste vara på sin vakt,folk försöker lura en som svartväxlare mm,det sker rån och stölder på skumma mörka bakgator även stränderna nattetid har folk blivit rånade och bötfällda av fejkade vakter som påstår att det är förbjudet att vara där nattetid och kräver bötespengar av folk med det är ju bara att hålla sig ifrån dom.

i själva sunny beach finns det inget bulgariskt genuint att se, bara krogar,discon,restauranger och olika stånd.
men som sagt det är bara lämna sunny beach och göra en tripp som tex till nessebar som ligger ca:4 km från sunny beach.

shoping är som i turkiet, inte lika stort sortiment men hört att kläder kommer just från turkiet.

vad det gäller skönhetsvård så har ja inte så stor erfarenhet av dessa men sambon brukar nytja det och hon säger att priserna är billiga mot hemma här, massagesängar finns överallt på stranden och vid hotellen, det har ja provat på och då kostade det 100:- sek för 40 minuter men dessa priser varierar från ställe till ställe.

vad det gäller ölpriser så är importerad öl dyr, kostar som hemma ungeför men deras egna som zagorka ,kamenitza är goda och min favorit "burgasko" (står dock på bulgariska och har ett skepp på eticketten) är bra ölsorter och finns överallt, här kan du se dessa http://www.bulgarianbeer.com/

priserna varierar där med, vissa ställen kör med lockpriser på 5 LV (leva) och är nästan 5 svenska kronor men du kan räkna med mellan 2,5-4 leva (alltså 12-20 :-sek) på dom flesta ställen , i butiken är det billigare.

i vanliga stånd butiker är det svårt att pruta då priserna är typ lika överallt men det är värt att prova, ska man handla med alkohol hem så varierar prisena dom bästa priserna ja hittat är riktiga affärer som våra willys,hemköp, finns ett sådant 2 gator ovanför genomfartsleden på södra sidan,

ska ni åka taxi ska ni ALLTID göra upp priset innan ni sätter er i bilen, fråga först vad dom ska ha och bjud hälften av detta, åk ALDRIG efter taxameter,då kommer ni bli grundlurade och betala dubbla svindyrt, har själv blivit tvingad att betala 400:- på en resa till nessebar på 4 km!

så hoppas det varit till lite hjälp och är det nå mer funderingar så är det bara att fråga på så ska ja göra mitt bästa för att svara.

/Tom
Av Tom
17 juli 2013 10:40
vad det gäller mat så varierar kvaliten där med år för år då är olika ägare, men ett säkert kort är djanys som ligger på vänster sida ca: 300 meter upp på andra sidan flowerstreet (blomstergatan).kvällstid måste man va där i tid då det lätt blir långa köer, prova gärna deras mixade grillspett, ohyggligt mycket mat det billigt pris.

va inte rädd för att pröva på bulgariska rätter då dom inte är så bra på att göra nationella rätter på många ställen,