Två veckor krabi/phuket

Av Struk
31 dec. 2014 04:41
Visningar: 941
Vi är tre tjejer på 19 år som backpackat i världen och nu ska spendera två veckor i Thailand i mars innan hemresa. Tanken är att vi ska flyga från Bangkok till phuket/krabi, därifrån vill vi stanna på två ställen. Vi är trött på livet som backpacker och vill nu slippa hostel. Vi vill ha strand, bra nattliv, , fina vyer, utflykter till vattenfall, vattenskoter osv. Vill dock inte hamna på ett typiskt backpackerställe.

× Vilka öar/ställen skulle ni rekommendera?
× Tips på boenden. I lagom pris. AC är stort plus.
× Hur går det på hotellen när man är tre personer, är det vanligt med rum för tre stycken?
× Vi har tänkt leva rätt gött, äta ute, festa lite, inte bo alltför skruttigt, göra lite utflykter. Vad skulle det kosta på ett ungefär?
× Dyktips och priser? Skydive?
× hur tar man sig runt bäst mellan ställena?
× Vi ska sluta våran resa med 3 dagar i Bangkok, vad får man inte missa? Hur är shoppingen där? Kan man sola och bada?
Av Xlbrn
5 jan. 2015 08:33
Hej!
Jag skulle rekommendera att ni åker till Ao Nang, eftersom det är så lätt att utgå därifrån till massa mysiga stränder och öar.
Stranden i Ao Nang är inte världens finaste men den funkar, det är skönt att bo i närheten och bara gå ner och ta sig ett dopp om man vill det. Annars utgår man därifrån och tar en longtail-båt till t.ex. Tup Island, Poda Island eller Railey beach och PhraNang. Det finns även många utflykter till grottor och vattenfall.

Jag har bott på Ao Nang Cliff View Resort som ligger en liten bit utanför "city", och där är det bra pris. Kolla upp det och era datum så får ni exakta priset. Himla mysigt där för det ligger i djungeln, man hör aporna, fåglarna, grodorna, syrsorna...

Som sagt så går det longtail-båtar till alla småöar, sen även speedbåtar. Vill man åka in till Krabi town går det bussar eller om man tar en taxi eller tuk-tuk.

Hoppas att ni har fått några svar på era frågor i alla fall, ha det så bra!
5 jan. 2015 12:38
Hej,

Shopping i Bangkok MBK samt om ni är där på en helg så missa inte Chatuchak marknad. Hur mkt som helst å hur billigt som helst.

Krabi - Ao Nang vi bodde på Ao Nang beach resort. Ligger mitt i och rakt över vägen har ni havet och stranden. ca 20 m. Mysigt pool område och livemusik på kvällarna. Nära till barer, resturanger och shopping. Men ska ni shoppa så vänta till Bangkok det är mkt billigare där. Köpte Converse på marknaden och det ca en tredjedel av vad om tog på Krabi.

Långtailbåt ut till närmsta öarna som är hur fina som helst. Annars så kan ni boka taxi och speedboat om ni vill ut till öarna längre ut.
Krabi är jättemysigt och har verkligen dom vackra vyerna.
Av Yoppe
6 jan. 2015 01:56
Krabi området så får jag hålla med Ao nang för lite fart och fläkt lite mer soft 15 min longtail till Railey.Och ta färjan 1.5 tim ut till Phi phi,här är party så det räcker till på stranden på kvällarna ni kommer älska det.billigt. boende är lätt att hitta även med ac och i mars behöver ni inte boka om ni inte vill utan blir bemötta med massa alternativ på piren annars kan ni ju boka via booking,agoda,sawadee,R24 mfl. Ett bra boende mitt i smeten men ändå lungt och med pool är JJ resident på phi phi mellandyrt men riktigt bra.Dykningen runt phi phi är superb har själv gjort många dyk där och dykfirmor finns det en uppsjö av. jag kan varmt rekommendera Barracuda diving. Det finns 2 stränder på Phi phi som mer eller mindre suger så att göra longtail utflykter är att rekommedera vill man dock komma lite billigare undan kan jag rekommendera mama beach i änden av ton sai (där färgan kommer in) det är bara att fråga 10 min gångväg från piren,eller så tar ni en longtail vid piren till long beach 150 bath tar 5-10 min från piren. Man kan även gå till Long beach 20-30 min.Long beach är perfekt att softa på snorkla lite mm.
En sak att inte missa i Bangkok är att gå på VIP bio finns vid dom stora köpcentren ex paragon och siam och använd skytrain i bkk absolut bästa sätt att ta sig runt billigt och snabbt.