Tips på webbsidor där man kan hyra hus/lägeheter i Europa!

Av Desires
9 apr. 2014 20:54
Visningar: 11294
Är ni intresserade av att hyra eget hus eller lägenhet på någon mysig plats i Europa har jag i detta inlägg försökt ta fram tips på bra sidor där ni kan leta. Ni kanske vill bo ett stort kompisgäng som "Mästarnas mästare" - i det fina huset i Kroatien, Istrien eller kanske lockar det att bo vid en vingård nära Amalfikusten - det finns så många härliga hus och lägenheter att hyra om ni känner för det istället för att bo på hotell.
Här är mina tips på sidor att leta på: http://www.desires.se/#post179
Av Desires
9 apr. 2014 22:48
Roligt att höra att andra tycker den sajten är bra- lavilla.se finns också med på min lista...den jag länkar till ovan!
Av Desires
9 apr. 2014 23:47
Ja det är verkligen ett långt, detaljrikt inlägg du har skrivit om detta, suveränt!

Jag vet naturligtvis också att det inte handlar om hur en lägenhet eller hus exponeras........det var inte alls så jag menade. Har själv hyrt mängder med olika boenden i många länder utomlands både via förmedlare och direkt av privata värdar, så jag vet vilken djungel det är och vad man bör tänka på innan man ger sig in i det. Men jag tycker att man får så mycket mer ut av en sådan semester, så jag ville försöka inspirera folk att prova på det någon gång.........

Min avsikt var alltså att försöka göra en lista utifrån mina egna och vänners erfarenheter av vilka uthyrningssajter som VI ansett varit tillförlitliga - då allt fungerat utmärkt från början till slut - och vi inte haft några problem vare sig vad gäller direktkontakt med förmedlaren, avseende betalningen/betalningssystemet eller något annat.

Dessa har jag då listat ned som
bra webbsidor för uthyrning/förmedling av semesterbostäder

www.interhome.se - startade 1965 och har ca 33.000 kvalitetssäkrade semesterboenden
www.hyrhus.se
www.homeaway.se - t ex Italien, Malta, Cypern, Kroatien
www.lavilla.se, www.in-Italia.se - mest inriktade på Italien
www.sembo.se, www.novasol.se och www.lavilla.se - är alla
svenska förmedlingsbyråer som har avtal med Konsumentverket.
www.airbnb.se - lägenheter, rum eller privata villor.
Vi har i år via airbnb hyrt en jättemysig lägenhet med takterass i Ajaccios gamla stad (Korsika). Efter att jag hittat mitt favoritobjekt var det enkelt
att påbörja bokningen, få direktkontakt med värden samt se värdens referenser.
(De har t o m konfliktlösningsverktyg, se airbnb.se/help/question/405)

Finns det folk som har upplevt något negativt i kontakt med dessa förmedlare är det ju bara bra om det kommer fram här. Eller om det finns andra sajter att rekommendera .....

I mitt inlägg på min egen reseblogg (http://www.desires.se/#post179) har jag även länkat till Råd och Röns råd ang detta:http://www.radron.se/guider/guide-sa-bor-du-billigt-utomlands-pa-semestern-/
19 maj 2016 21:20
Citerat från Desires:
Är ni intresserade av att hyra eget hus eller lägenhet på någon mysig plats i Europa har jag i detta inlägg försökt ta fram tips på bra sidor där ni kan leta. Ni kanske vill bo ett stort kompisgäng som "Mästarnas mästare" - i det fina huset i Kroatien, Istrien eller kanske lockar det att bo vid en vingård nära Amalfikusten - det finns så många härliga hus och lägenheter att hyra om ni känner för det istället för att bo på hotell.
Här är mina tips på sidor att leta på: http://www.desires.se/#post179
Jag har bokat utlandsboende på blocket.se ett par gånger, både i Österrike och Thailand, det fungerade alldeles utmärkt, de har en rätt så fin hyra boende sektion nu för tiden. När jag rest inom Sverige(som också tillhör Europa) så har vi hyrt stuga genom http://sverigestugor.eu - men de har bara stugor i Sverige, inte i andra länder. Men en semester här i Sverige är underskattat, finns väldigt fina platser att upptäcka :)
Av Desires
19 maj 2016 22:40
Citerat från Gladapatrik:
När jag rest inom Sverige(som också tillhör Europa) så har vi hyrt stuga genom http://sverigestugor.eu - men de har bara stugor i Sverige, inte i andra länder. Men en semester här i Sverige är underskattat, finns väldigt fina platser att upptäcka :)
Jag har genom åren rest väldigt mycket i vårt vackra land och även i våra fina grannländer och har flera inlägg där jag tipsar om just dessa platser - på min reseblogg www.desires.se.

För mig känns inte Sverige underskattat! Men just i detta fall ville jag tipsa om uthyrningssajter BÅDE i Skandinavien och Medelhavsländerna. (T ex så har både ovan angivna Sembo och Novasol massor med semesterboenden i Skandinavien).
Men jag får mest frågor till min reseblogg från folk som vill ha tips på var man kan hyra hus i Kroatien, Italien, Portugal m fl. Därav detta samlade inlägg!
19 maj 2016 23:06
Okej :) Ja det finns ju hur mycket som helst om man googlar, det är inte det lättaste att veta vad som är bra och vad som är bä. Jag hoppas tipsen rullar in, har inte så mycket mer goda erfarenheter än de jag nämnde. Brukar boka hotell på agoda.se, men det är ju fel boendeform.. alldeles för fyrkantigt :)
20 jan. 2017 16:26
Jag brukar använda mig av http://www.bobasen.com/sv/
Det är ett fastighetsannonstorg som har bostäder till salu och för uthyrning i olika delar av världen.
En stor fördel är att deras support har varit snabba på att svara vilket har hjälpt oss även när vi hyrt ut på hemsidan.
Av Idag88
22 feb. 2017 10:55
Jag skulle tipsa om www.dalmatiaapartments.se ett svenskt företag som förmedlar semesterboenden i Kroatien, jag bokade genom dom förra sommaren och var mer än nöjd! bra priser och bra service
12 juli 2018 12:43
Jag tycker att jag fått den absoluta bästa service och semesterboende via @Interhome.se. Lokal kundservice och 24-7 öppet, stort utbud av semesterhus och lägenheter i Europa www.interhome.se
Testa :-)

Hälsningar Roger
Av M4sta86
12 juli 2018 15:18
Airbnb har funkat för oss, både i Sverige och Mexico :)