Tips på resmål för långweekend vid påsk!

Av Emolis
25 sep. 2016 11:24
Visningar: 1400
Önskar tips på trevligt ställe för en långweekend (3 heldagar) över påsk för 2 vuxna och 2 barn, varav en 15-årig son som i princip ställer som krav för att vilja följa med att det finns massor av god mat. Denna son är en riktig gourmet och äter som en häst så det är önskvärt med ett lägre prisläge på mat och restaurangbesök. Budapest var en favorit, men vi andra vill gärna upptäcka något nytt, så vad finns i stället? Övriga i familjen vill gärna göra någon dagsvandring så vacker natur är ett stort plus. Funderingar har rört sig kring Transylvanien, Skottland och Färöarna, men vet inte riktigt om det är dit man åker om man vill äta gott och billigt. Så tankar och tips på lämpliga resmål tas tacksamt emot!
25 sep. 2016 15:51
Tyvärr måste jag nu meddela att Transsylvanien inte riktigt är "place to be" om man vill äta riktigt gott.
Det finns en del sjyssta italienska restauranger och att äta ost- och charkuteritallrik till förrätt kan vara riktigt gott, men annars är det ganska "trötta" kötträtter med mos och senap till som serveras typ.
Dessbättre är ju maten riktigt billig!
Som vanligt, kommer alla detaljer på bloggen:
http://4000mil.se/index.php/category/europa/rumanien/

Man vad ska man då tänka sig?
Turkiet har ju suveränt god och billig mat, och suveräna vandringar, men det kanske inte är riktigt läge nu...
Malta har härlig medelhavsmat och "svensk sommar" i april. (vandring= sant)
Bosnien var billigt och gott också, det lilla vi åt. Och här borde det gå att vandra. Vet dock inte hur vädret är i april.
http://4000mil.se/index.php/dagsutflykt-till-mostar/
Av Emolis
25 sep. 2016 16:09
Tack för ditt svar! Misstänkte nästan att Transylvanien inte riktigt kvalar in matmässigt, platsen står dock kvar på bucketlistan för ett barnfritt besök om några år. Turkiet och Kappadokien! Oja, men som sagt inte riktigt just nu. Vi var inne på Amsterdam, men barnen tyckte tulpaner var urtrist och vis av erfarenhet, resande tonåringar bör hållas på riktigt gott humör. Det blir roligare så. Nu funderar vi ett varv till på Skottland. Sonen var sugen på att prova haggis (!) och med några pulled-pork-restaurangbesök och en omgång afternoon tea kanske det kan funka ändå. Får fundera vidare, det är ju inte påsk riktigt än :)
Av Birgere
25 sep. 2016 17:21
Spontant så har väl Rumänien och UK Europa sämsta mat så inte mycket till gourmet där om man inte väljer restauranger med utländskt kök. Europas och världens gourmetmecka är ju Lyon därifrån kan man ju både ta en tur upp i Alperna eller mot vingårdarna. Billigt...knappast :-)

Rom, Athen, Barcelona eller Porto skulle nog passa.
26 sep. 2016 07:16
Både i Krakow och Prag är det billigt och deras mat är god. Är man i Krakow kan man göra en utflykt till Auschwitz som är ett minnesvärt besök.
27 sep. 2016 07:12
Citerat från Desires:
Ja Krakow är en väldigt trevlig stad och billig! Var där i april förra året, hade ca 20-24 grader☀️👍 Men kanske tur..
Här mer tips http://www.desires.se/#post198
Det är fyra år sedan vi var där och då var det jättekallt i mitten på maj så det är nog väldigt olika. Men oavsett väder är ju Krakow ett resmål att rekommendera
Av Emolis
27 sep. 2016 15:05
Tack för alla svar! Krakow kan kanske vara något, måste läsa på lite mer om Polen. Aten låter också lockande!
Av Marulk
27 sep. 2016 15:15
Dublin - god mat (rikligt) mysig storstad, vacker natur utanför staden, fantastiska parker inne i staden,
var där i maj o kommer garanterat att återvända, är inte 'klar' med denna stad ännu :)
27 sep. 2016 23:53
Lissabon tror jag fortfarande är rätt så billigt. Dagsutflykt till Sintra med sitt fantastiskt vackra slott i vackra omgivningar.
http://city-lover-reser.blogspot.se/2015/09/mamma-dotter-resa-till-lissabon.html

San Sebastian, Bilbao, Biarritz i Baskien om man gillar pintxos. Vet inte hur vädret är på våren, var där i augusti. Gillade regionen skarpt. Finns även vandring där.
http://city-lover-reser.blogspot.se/2016/08/baskien-fantastiska-strander-mat-och.html

Annars mycket mat för lite pengar finns i Berlin. Favoriten hos min tonårsson blev den vietnamesiska maten där. Sämre med vacker natur - annars en häftig stad, mycket att se för en tonårsfamilj.

Costa Bravas byar norr om Barcelona har vacker natur med utmärkta vandringsmöjligheter. Vad jag minns var maten god, kanske inte så billigt.
http://city-lover-reser.blogspot.se/2015/07/lamna-barcelona-for-costa-brava.html