Thailand Oktober-November tips

13 mars 2014 12:23
Visningar: 2250
Hej! Jag och min kompis tänkte åka till Thailand i oktober-november, någon som varit där då? Hur är vädret?
Vi tänker åka runt på lite olika öar och ställen. Vi kommer att åka från Bangkok dit och hem så det får inte vara allt för långt därifrån men har inge problem att åka i timmar för att komma till olika ställen. Vi är ute efter sol, bad och även lite fest. Skulle också vilja ha tips på vad man kan göra där också, för vi är även ute efter att utforska och uppleva Thailand.
13 mars 2014 22:25
Hej Emelieeen!

Tyvärr har ni nog inte valt den bästa perioden att åka till Thailand på om ni vill ha sol och bad! Det är regnperiod då, men bara för det värker ju inte regnet ner i 2 månader men det faller som mest regn då!
Av Marilcj
14 mars 2014 07:08
Detta med regnperiod i Thailand missförstår många, bara för att vissa delar av landet har det i okt-nov har inte hela det, absolut inget fel att åka till Thailand under den tiden, klarar man värmen kan man åka året runt.
Hua Hin m omnejd brukar ha regn i sept-okt o där hittar ni inga öar i den utsträckningen ändå.
Koh Samet har sin regnperiod så den slutar runt sept och väljer ni Koh Chang m alla öar runt om är deras regnperiod vår svenska sommar fram till okt.
Bara för det heter regnperiod innebär det inte ösregn hela dagar, de kan gå dagar utan regn, sen kommer de dagar m 1-2 störtskurar.

Just Koh Samet är det ju inte långt till från Bangkok, Koh Chang är lite längre men har mycket bra förbindelser m huvudstaden, dessutom klassat som Thailands skärgård med alla öar runt om.
Bekanta var där nu i okt-nov, en regndag o 2 dagar som var mulna och några nätter m regn på 4 v.
Dessutom har ni Rayhong, Ban Phe mm på fastlandet på den sidan som har fina stränder o en del att se.
Passa även på att ge Bangkok några nätter på hemvägen för lite shopping bla

Tittar ni på Koh Chang, räcker o söka bland trådarna hör på RG, så inser ni snart att bara där har ni en del o välja på, stränder m hålligång, de som är totalt lugna o de som är ett mellanting, tröttnar man är det bara att flytta vidare eller byta ö.