Taman Negara

25 mars 2015 08:35
Visningar: 416
Vi är lite sugna på en djungeltripp när vi besöker Malaysia i September
Har hört att Taman Negara skall vara bästa alternativet om man inte vill flyga över till Borneo.
Frågan är : skall man ta sig dit på egen hand ??
eller köpa en färdig tripp dit där allt ingår ?!
Någon som har erfarenhet av detta ?!
25 mars 2015 09:31
Jag har inte varit till Taman Negara än, men är på väg i september.

Om man läser recensionerna på Tripadvisor verkar det som att de som besöker nationalparken som en del i en guidad grupp är de som tenderar att ge dåliga betyg och de som går ensamma/på egen hand de som ger höga betyg.
Min slutsats av detta är att man absolut inte ska köpa en komplett tur som innehåller guidning inne i nationalparken...

Hur du tar dig dit beror ju på varifrån i Malaysia du startar, men denna sida ger en bra överblick:
http://www.tamannegara.asia/daily-coach/
Av Emolis
25 mars 2015 14:05
Vi var i Taman Negara i julas och kan klart rekommendera ett besök dit. Vi åkte dit på egen hand och hyrde guide på vandringen. Ni kan vandra på egen hand i regnskogen om ni önskar det, dock är det ju alltid trevligt att få information om växter och djur av en kunnig guide. Utgår ni från KL går det bra att köpa en färdig tur dit. Då blir ni upplockade på ert hotell tidigt på morgonen och sen tar bilresan ca 4-timmar. Chauffören som kör er dit brukar inte vara densamma som guidar er runt se utan de använder sig av lokala guider när ni kommer dit. Lunch brukar ingå, likaså en båttur längs Tembeling River och ett besök hos i en by hos oran aslifolket.
Väljer ni inte att åka dit över dagen kan ni övernatta på Mutiara Hotel eller i vandringsstugor i skogen. Rejäla vandringskängor är att föredra även om det finns folk som trampar runt i sina sandaler när de är där (vilket är att bjuda in blodiglar som det finns gott om).
1 apr. 2015 13:57
tack för era svar
då skall jag kika vidare på detta :)
Av My53
1 apr. 2015 21:54
Vi åkte från kuala lumpur med buss på egen hand och hade bokat på Mutara i förväg. Jättetrevligt ställe att bo på inne i parken där vandringslederna börjar. Finns ju billiga boenden i byn på andra sidan floden också. Vi åkte förresten båt en bit på floden innan vi kom fram till nationalparken o det var fint. Väl värt att göra ett besök här. Vi stannade två nätter men vi hade gärna stannat nån natt till men for sedan vidare till Perhertian öarna.
Av Mellu79
6 apr. 2015 11:21
Vi åker till Taman negara i juni med Han travel från KL. Kan återkomma om hur det fungerade. Vi har köpt en 3 dagarstur.
14 apr. 2015 10:30
Hej! Vi var där juli 2013. Vi valde att gå på egen hand en vandring på ungefär 9 km, och övernatta i djungeln i ett av stugorna de har. Där kan man sitta på natten och spana efter djur! Vi gillade att gå på egen hand. Kan verkligen rekommendera det. Vi träffade på andra i övernattningastugan, men var annars ensam på vägen dit. Häftig upplevelse! (Plus gratis) Men kan förstår om en väljer att ta en tur! Tänk på att ta ordentligt med vatten med er och gympaskor, var ganska hård terräng bitvis (beror säkert på vilken väg en tar) det mesta går att fixa på plats i byn som ligger vid parken, ex guide, mm)