Tacksam för tips/råd.

Av Grodang
3 mars 2015 11:28
Visningar: 267
Vi funderar på att åka till Sri Lanka kring jul/nyår 2015. Jag är nog den som är mest skeptisk i familjen, varför vet jag inte riktigt, älskar Thailand nog för mycket. Tänkte nu försöka ändra mitt synsätt och önskar då hjälp från er som varit på Sri Lanka. Hur lång tid tar det att transportera sig från flygplatsen till den lugnaste stranden i söder? Var är det klarast vatten tiden runt jul? bästa snorklingen? Läste om jättesköldpaddor och det verkade härligt att få uppleva, men vart finns dom? Jag hoppas att någon kan inspirera mig att ändra mina tankar och öppna upp för Sri Lanka.
Av Gevalia
3 mars 2015 14:02
Skriver lika till dig som till de andra med samma frågor:

Transfer från flygplatsen till fast pris i fräscha bilar. Du kan dessutom välja att betala på plats:
www.taxicab.lk

4 timmar tog det för oss från Tangalle till Colombo för boende på hotell inför hemresan Då betalade vi en liten slant för motorvägen. Räkna med en timme till om ni väljer sydkusten från flygplatsen.

Havssköldpaddor nära boendet i Tangalle: http://www.lonelybeachresort.com/

Ett annat mysigt ställe, där såg vi dock inte sköldpaddor, är Mirissa med boende på:
http://thespicehousemirissa.com/
Av Grodang
21 mars 2015 13:56
Tack snälla för svar, jag har ändrat mig:) vi åker till Sri Lanka under jul. Vi ska nog boka det du rek efter att ha spanat lite. Barnen hoppas på många djurbesök, helst papegojor.
Av Gevalia
21 mars 2015 16:11
Ja, det blir nog roligt för hela familjen. Papegojor såg vi inte, men andra stora och granna fåglar. Stora ödlor, varav en försökte komma in på vårt rum på Lonely Beach i Tangalle.

Elefantdagiset i Pinnawala är också något för familjer. Ni kan sitta på altan och beskåda dessa djur. eller som en del, gå fram och mata dem.

Kvällarna är dock helt stängt där, så de gäller att själv hitta på sysselsättning. Varför inte skicka kort tillverkade av elefantbajs, till hela släkten.