Tacksam för tips gällande språkresa i Spanien

28 jan. 2013 13:53
Visningar: 930
Hejsan!
Är en glad tjej på 21 som tänker dra på språkresa och plugga spanska nu till sommaren. Åker iväg en månad ungefär men har beslutsångest VART jag ska åka än... Funderar på Barcelona samt Malaga, men min fråga är om Barcelona är för stadsaktigt då jag vill ha nära till stränder osv, kunna sola och bada i havet. Och är det billigt att äta ute och handla mat i Barcelona vs Malaga?

Någon som vet? eller har tips på något annat ställe man kan åka till?

/ Alexandra
31 jan. 2013 19:18
Hej! Jag skulle absolut kunna rekommendera Valencia också! Du har Spanien 3:e största stad fast den är inte alls lika stor som Barca, världens längsta strand och det är en shysst stad. Jag bodde där i 3 månader och pluggade spanska innan jag drog vidare till Barcelona. I Valencia är det inte alls lika många svenska turister som det är i Barcelona ( där du kommer höra svenska på gatorna). Barcelona var också en riktigt cool stad att plugga spanska i MEN om du är seriös med att lära dig språket så pratas det ju katalan där så det är mycket svårare att komma in i språket och prata med lokalinvånarna. I Valencia är det spanska och du kan inte heller klara dig på engelska på samma sätt som du kan i Barcelona som är mer internationellt. Malaga vet jag inte så mycket om mer än att det är mycket mindre. Jag kan varm rekommendera Valencia om du inte är sugen på Barcelona!
31 jan. 2013 20:43
Hejsan!
Tack så mycket för dina tips! Har aldrig tänkt på det innan att det är så i Barcelona, med språket osv.
Valencia verkar som en grym stad, ska titta närmare på det. Dock tror jag att jag just nu är mer inställd på Barcelona, kollat upp mycket om staden & tänkt på det :) men tänker absolut besöka Valencia någon gång framöver! :) Man vill ju gärna besöka alla fantastiska städer i Spanien så det kommer de med :)
Av Jonnyx
1 feb. 2013 10:52
Hej,
Jag för min del rekommenderar absolut Malaga, det är en lagom stor stad - ungefär som Göteborg. fast mer koncentrerad. Centrum är rätt litet och det tar bara några minuter att gå från centrum till stranden.
Barcelona vill jag bestämt avråda från, för stort, fel språk och allt är mycket dyrare där.
Malaga är en mycket levande stad och definitivt inte turistisk, dessutom en stor universitetsstad.
Läs mer om malaga här: http://www.megafon.net/sv/malaga.html
Universitetets hemsida erbjuder också mycket nyttigheter: http://www.malaga-university.org/

Slutligen kan du ta en titt på min Pinterestsida, där finns bilder härifrån Costa del Sol, Malaga inkluderat:
http://pinterest.com/jonnyx1/

Välkommen,
Jonny