Sri Lanka, TIPS önskas!

11 nov. 2014 13:05
Visningar: 1986
Nu har jag köpt en flygbiljett till Sri Lanka, vi åker i januari. Det verkar vara ett fantastiskt land, vi är borta i två veckor. Jag önskar tips, gillar fina stränder och natur, djur, kultur, dykning osv. Gillar INTE överfulla stränder där allt är byggt för turister.

Tack!
Av Desires
11 nov. 2014 13:51
Hej!
Har ej själv varit där ännu, men har planer på det! Därför har jag tagit reda på mycket om detta land, här nedan kan du få en del tips jag känner till om vackra Sri Lanka!
- En tågresa i höglandet är en av höjdpunkterna på Sri Lanka.
- När man kommer upp till den kulturella triangeln, kan man gå uppför det fantastiska Sirirya-berget..
- Det största området för teproduktion är Nuwara Eliya med tefabrik och ett teplantage.
- Även höglandets huvudstad Kandy är väldigt sevärd
- Safari i Yala nationalpark, detta är den leopardtätaste nationalparken i världen
- Vackra stränder som t ex Mirissa,eller Tangalla som ska vara ett mindre exploaterat område där det finns riktiga paradisstränder med sand och turkost vatten.

Lite mer tips och foton kan du få här http://www.desires.se/#post162
13 nov. 2014 09:43
Tack, jag såg det. Det är för övrigt precis den rutten jag funderar på. Men jag undrar lite om det finns något annat, lite ovänligt, som jag inte vet om och är värt att besöka.
17 nov. 2014 15:04
Hej!
Jag har bott i Sri Lanka i över ett år och har ett reseföretag och vi specialiserar oss just på Sri Lanka…Älskar allt som har med landet att göra!
Jag har jätte bra nätverk därnere och kan hjälpa till med det mesta! Om inte annat kan jag definitivt bara ge dig lite tips och råd inför din resa! Blir så glad när jag hör att folk börjar åka till Indiska oceanens pärla! :) Du behöver inte oroa dig för överfulla stränder! det existerar inte! Min favoritstrand är Mirissa och ligger på sydkusten,,,
Men kontakta mig gärna för mer tips och hjälp : (Logga in för att se e-postadress)
17 nov. 2014 15:27
Nej, precis det var aldrig överfulla stränder inte ens då vi var där. Glöm inte att köpa med dig fint te, det är så gott och håller hur långe som helst.
Vi hyrde egen chaufför och for upp till Kandy, teplantagen, safari på södra delen och tillbaka till Hikkaduwa där vi då bodde.
Blev bl.a. bekanta med polischefen så vi fick en oförglömlig resa då vi också blev hembjudna till honom med poliseskort långt in i djungeln.
Så ett bra tips att bli vän med någon och kanske komma hem till dem och se Sri Lanka på nära håll.
Mvh
18 nov. 2014 12:33
Vi ska definitivt ner till Mirissa! Men jag vill inte boka i förväg, utan ta dagen lite som den kommer. När jag ändå kollar på sidor som t.ex Booking.com ser jag att det är nästan fullbokat, kan det verkligen stämma? Det vore ju trist att dyka upp där och inte ha någonstans att bo. Vi är inte kräsna med boende men vill helst ha egen toa/dusch.
18 nov. 2014 14:03
Ja alltså januari klassas som en "högsäsongs -månad" men tror inte det kommer vara några problem…inte om ni inte kan tänka er att bo lite budget,,,de fina lite dyrare hotellen kan säkert vara fullbokade..sen tror jag att sidor som ex booking.com också reserverat rum till resebolag etc. …men vet inte,,,
Jag kan hjälpa dig om du vill? Antingen kan jag hjälpa dig att förboka osv,,,då behöver jag lite mer detaljer,,,,annars har Jag en vän i Mirissa som har ett B&B precis på stranden..jag brukar själv alltid bo där när jag är på besök. Dom har en restaurang med numera nybyggda rum ovanpå…Jag kan höra med honom? behöver då datum och namn på er,,,
eller så går ni dit själva och chansar på att det finns rum och hälsar från Sofia från Sverige så får ni nog ett bra pris ;)
Vad har ni annars tänkt att göra på resan? Vill bara förvarna att "ta dagen som den kommer" kan bli lite tidsförödande pga vägar och trafik. Även om avstånd på kartan ser korta ut..kan det innebära flera timmar i buss eller tåg. Jag rekommenderar att ni till viss del av resan har bil och chaufför…(kostar inte mycket) eller att ni har en bra resplan som ni vet håller tidsmässigt! Synd att missa massa upplevelser pga tidsbrist :) Jag hjälper dig gärna mer om det behövs. Lycka till!
29 dec. 2014 21:43
Travelresearch, jag blir lite nyfiken på vad din väns B&B heter? :) Och undrar även om du vet hur man tar sig ner till de södra stränderna från flygplatsen på bästa sätt?
Av Gevalia
30 dec. 2014 08:29
Transfer från flygplatsen och ut i landet fixas av: www.taxicab.lk
De har säkra, moderna bilar med skickliga förare och fasta priser.

Tangalle på den södra sidan är definitivt inte överfullt, snarare nästan öde = paradisstränder. Jag såg en havssköldpadda lägga ägg 50 meter från mitt boende. Lonely beach heter stället. Stora (1-2,5 meter) långa ödlor runt omkring. En var på väg in i rummet!
Massor med fåglar, apor och andra djur kan du se om du paddlar ut i djungeln.

Mycket gamla tempel i närheten.
30 dec. 2014 10:14
Jag har en fråga som jag lägger i den här tråden i stället för att starta en ny. Jag ska snart resa till Sri Lanka och Mirissa. Det jag forskar efter nu är om Yala Nationalpark. Är det värt att åka på en dagstur dit från Mirissa och återvända på kvällen, eller borde man sova över? Hur lång restid är det mellan Yala och Mirissa egentligen?
31 dec. 2014 09:10
Hej Jenny!
Kul att du ska till Sri Lanka! Världens bästa land :)
Inga avstånd i Sri Lanka är egentligen speciellt långa, men trafik och dåliga vägar gör att transport generellt tar tid. Jag brukar alltid rekommendera mina resenärer att spendera en natt i Tissa (bas för Yala) för att slippa så mycket transport på en och samma dag. Så kan du därifrån antingen ta ett morgonsafari , eller eftermiddagssafari när du ankommit. ( Det ska vara störst chans att se leoparder i skymningstid)
Hör gärna av dig om du har fler frågor: (Logga in för att se e-postadress)
Vi har ett utbrett nätverk och kan hjälpa dig med det mesta.
Mvh/ Sofia
Av Gevalia
31 dec. 2014 14:44
Ca 3 timmar tar det från Mirissa till Yala. Vi kom dit på eftermiddagen och fick förstås inte se så mycket djur, då det var varmt och soligt.
Parken stänger före solnedgången.
Jag skulle nog välja att åka dit väldigt tidigt på morgonen eller ta en övernattning i närheten för att vara på plats då dagen nalkas.