Speedboat till Koh Lipe

Av Piamia
6 juli 2014 22:32
Visningar: 755
Vi ska till Thailand i mitten av januari 2015 och ska bland annat ta båt från Koh Lanta till Koh Lipe. Det verkar dock inte gå att boka via nätet ännu, vet någon när Thai Beach Travellers släpper biljetterna?

Har också hört ruskiga historier om speedboats med full fart i höga vågor som nästan skakar sönder passagerarna.Ska man vara orolig? Men det är väl rätt stora båtar mellan Lanta och Lipe?

Hur är standarden om man jämför Tigerline med Thaibeachtravellers båtar?
Av Sierra
6 juli 2014 23:28
Thai Beach Travellers öppnar bokning om ca en månad. Det förhandlas fortfarande med båtoperatörerna.

Tigerline använder färja och Thai Beach Travellers använder operatörer som har stora speedboats för ca 60 personer. Även Tigerline släpper sin bokning i augusti.

Normalt är det lugn sjö i januari.

http://thaibeachtravellers.com/transport
http://tigerlinetravel.com/
Av Piamia
7 juli 2014 20:30
Tack för svar, Sierra! Känns så tryggt att du har så bra koll, och jag är glad att du delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Då är det alltså bara att avvakta ett tag till med bokningen.

Vilket bolag skulle du i första hand rekommendera av dessa två?

Hälsningar
/ Pia
Av Sierra
7 juli 2014 21:04
När jag skall förflytta mig i Andaman Sea väler jag om möjligt Bundhaya´s speedboat som är ett av speedboat-alternativen på Thai Beach Travellers website. Det är stora speedboats för ca 60 pax. Sitt långt bak (om sjön är gropig) och använd gärna hörselskydd (proppar) då det är högt ljud på de 3-4 motorerna.
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/bundhaya-resorts-speedboat-koh-lipe-thailand-397104

Det är inte fel att välja Tigerline men det tar längre tid och ligger vinden fel så har man dieselavgaserna från båten att tampas med. De har en för optimistisk tidtabell har det visat sig. Avgång från Phuket 08.00 och planerad ankomst Lipe 15.00....det händer för ofta att de dyker upp framåt 17-tiden.
Av Moltas
8 juli 2014 09:51
Kan bara fylla på Sierras uttömmande svar med att ta plats på samma sida som chauffören.
Han tar ogärna vågorna på sådant sätt att han blir dyngsur själv ;)
Av Piamia
8 juli 2014 21:44
Låter bra, då siktar vi på Bundhaya och kaptenssidan! :) Längtar till Koh Lipe!
Av Sierra
9 juli 2014 07:31
Citerat från Sierra:
Thai Beach Travellers öppnar bokning om ca en månad. Det förhandlas fortfarande med båtoperatörerna.

http://thaibeachtravellers.com/transport
Bokningen är nu öppen för samtliga router med Satun Pak Bara Speedboat Club. Bundhaya finns ännu inte med då förhandlingar pågår om tider mm. Vi får tro inom en månad :-)
Av Piamia
8 sep. 2014 22:46
Jag har tittat på tidtabellen från Thaibeachtraveller, för Lanta till Lipe i vinter. Det verkar nu bara vara Satun Pak Bara Speedboat Club som kör, inte Bundhaya (som Sierra rekommenderar). Hur är SPB-båtarna jämförelsevis? Eller är det bättre att i så fall åka Tigerlines färja?

Eller kommer kanske Bundhaya att trafikera ändå, ska vi vänta på att de kanske får ett avtal?
Av Sierra
8 sep. 2014 23:21
Du kommer att kunna boka Bundhaya med Thaibeachtravellers från 21 november. När du kan boka är dock ännu inte klart. Eftersom du skall åka i januari är det gott om tid :-)