Simma me delfiner

25 juni 2007 15:29
Visningar: 4720
nån som har tips om bra ställen där man kan simma me delfiner?
även tips om ställen där de finns andra djur (möjligen vattendjur då) är välkomna..e lite intresserad av "konstiga" djur man får göra närmare bekantskap me :)
Av Waykie
25 juni 2007 19:39
det bästa som finns:
simma med sjölejonen i galapagos ; ) finns delfiner där med men man ska ha en väldans tur för att får simma med dom...
3 juli 2007 22:20
Citerat från waykie:
det bästa som finns:
simma med sjölejonen i galapagos ; ) finns delfiner där med men man ska ha en väldans tur för att får simma med dom...
galapagos verkar va ett fint ställe som säkert sku passa mj..älskar alla sorters djur (o fin natur på semester) o där finns tydligen massor av olika intressanta sorter :) sjölejon e ju jättegulliga :D sku dessutom va kul att se jättesköldpaddor ;)
Av Kakan
4 juli 2007 09:40
Jag var i Varadero, Kuba i mars och simmade med delfiner. Det var så underbart, bättre än man någonsin kan tänka sig. Man fick kela med dem och sedan göra olika konster (tänk delfinshow). Allt fångas på DVD som man kan köpa (dyrt, men man måste ju...) Delfinerna är inte i en bassäng utan i det fria. Har hört att det finns samma möjlighet i Mexico. Lycka till!
/Karin
5 juli 2007 17:41
Mexico finns också delfinsim nästan överallt, fast dyrt. Betalade ca 1000 kr/pers och då fick ingen vara i närheten med kamera, endast peronalen tog bilder som man fick köpa för GALNA priser! De filmade även och klippte snabbt ihop en dvd på ca 15 minuter som vi köpte, FÖR 50 DOLLAR! Som sagt, roligt, men dyrt...
Av Marie_s
14 sep. 2007 10:49
För att simma med vilda delfiner är Zanzibar ett hett tips! I somras när jag var där fick vi vid två tillfällen besök av delfiner runt båten. Det var bara att hoppa i med snorkel och mask och simma med. Vid ett tillfälle hade vi 24 delfiner runt omkring oss varav två små ungar. En häftig upplevelse och vi kunde höra hur de visslade till varandra under vattnet.

Kändes extra bra att detta var på delfinernas villkor. De var de som sökte upp oss och de simmade iväg när de tröttnat på oss. Det finns många utflyktsarrangörer som kör delfinspaning på Zanzibar men oftast jagar man delfinerna som galningar och omringar dem varpå mängder av turister hoppar i vattnet och jagar delfinerna som flyr i panik. Inte så kul :-(
Av Legusta
15 sep. 2007 08:40
Åk till Oasis Sea World utan för Chantaburi (i Thailand) och bada med delfiner. http://www.oasisseaworld.net
400 bath (ca 74 SEK) för att simma med delfinerna...

På vägen till eller från delfinbad finns möjlighet att stanna vid tempel, vattenfall eller kanske shoppingmall Robinson inne i Chantaburi. Hel eller halvdag.

Läs mer info på: http://www.mabelhouse.se/utflykter.htm

Varför inte snorkla i dom fina vattnet och få syn på den vackra Puffer fisken. (Se filmerna)
Fruktad dödligt som maträtt i Japan "Fugu", som bara får tillagas av licensierade kockar.

* http://www.youtube.com/watch?v=4VmssbhEMrQ
* http://www.youtube.com/watch?v=IAAsg75PaQc
* http://www.youtube.com/watch?v=5rFwzi4-oLo

Mycket vackra foton på fisken finns även här på Reseguiden !
* http://www.reseguiden.se/forum/bilder/8461
* http://www.reseguiden.se/forum/bilder/1928
Av Zappe50
15 sep. 2007 18:07
Att simma med vilda delfiner kan du också göra i Brasilien. Bl.a. i Pipa. Och dessutom det bästa stället överhuvudtaget (vad jag har hört !), är i Australien. På västkusten, norr om Perth. Jag har för mig att stället heter "sharks bay" konstigt nog ! Dessutom har du ett annat bra ställe i Nya Zealand. Nordöstra kusten av sydön. Kommer tyvärr inte i håg vad platsen heter.
Lycka till !
Av Ullsan
22 sep. 2007 17:00
Stället på Nya Zeeland heter KAIKOURA o ligger norr om CHRISTCHURCH på sydön
20 okt. 2008 08:43
Monkey Mia heter stället norr om Perth i Australien. Vilda delfiner kommer in till stranden och man får där klappa dem och bada med dem.
Kostar naturligtvis pengar men...
Diskussionen är stängd för nya svar