Seychellerna i januari

4 dec. 2012 09:02
Visningar: 6726
Hej allihopa!
Jag funderar på att åka till Seychellerna i början av januari men jag har hört att det regnar mycket då. Har någon varit där under dessa månader? Brukar det regna HELA tiden eller bara en skur då och då med sol mellan? Är det bättre på La Digue än t ex Mahé?
5 dec. 2012 19:37
Jag är också nyfiken!
Såg av en SLUMP, den här artikeln i Dagens Nyheter:
http://www.dn.se/resor/sol-och-bad/paradis-for-alla-planbocker

Min flickvän hade skrivit ett arbete om platsen och när jag läste i artikeln att det även går att resa dit till budgetpriser, vart jag nyfiken.

Jag kan tänka mig åka till Seychellerna så billigt som det bara går.
En fråga bara: för att ta sig till La Digue (som artikeln rekommenderar för budget), antar jag att man landar på huvudön (Mahé) för att sedan ta sig vidare till La Digue?

PS. Förlåt att jag hi-jackade din tråd, men givetvis vill jag också veta om det är under vissa perioder det regnar avsevärt mer än vid andra ;)
6 dec. 2012 12:52
Citerat från swestars:

En fråga bara: för att ta sig till La Digue (som artikeln rekommenderar för budget), antar jag att man landar på huvudön (Mahé) för att sedan ta sig vidare till La Digue?
Det stämmer. Det är från huvudön Mahe du med flyg/helikopter eller båt tar dig till övriga öar.
Jag tror INTE man kan ta dig från Mahe direkt till La Digue, utan det gör man via ön Praslin.
Biljetter köper men i hamnen eller om ditt hotell hjälper dig. Inget du behöver köpa hemifrån.

Nu har jag inte läst artikeln, men har svårt att tro att La Digue är bästa budgetalternativet eftersom det finns få hotell och de är vad jag har erfarit snarare dyrare än normalt. Men det kan ju ha ändrat sig sedan jag var där 2008.

http://wikitravel.org/en/La_Digue bekräftar hotellpriserna.
6 dec. 2012 15:58
Jag hittade den här sidan med budgetboende.
http://www.seychelles.travel/en/plan_your_visit/island_search.php?isl=15#

Och Condor flyger billigt. Vi kan tyvärr inte åka i januari som vi hade tänkt så vi avvaktar, men nu har jag tagit reda på att det går. För att få visum måste du ha bevis på att du har bokat boende, men man kan ju boka några dagar och sen leta på egen hand när man är där.

Båtpriser: The price for Mahe - Praslin is 50 € for adults, children (2-12 years old) only pay 25 €.

The price for Mahe - La Digue is 63 € for adults, children (2-12 years old) only pay 32 €.

The one-way price for Praslin - La Digue is 17 € for adults, Praslin - La Digue - Praslin costs only 28 €

Hoppas att ni kommer iväg!
6 dec. 2012 17:48
Hej!
Jag glömde ju att kommentera vädret, men eftersom ni nu inte åker i januari så spelar det ju inte så stor roll.
Jag själv var där precis innan den s k windy season. Det regnade ett par nätter och någon dag men aldrig flera dagar i sträck. (vi var där nov-dec då det är lite mindre regnigt).

Visum behövs inte, men precis som du skriver måste man kunna visa bokat boende vid inresa (men det gäller väl de flesta länder i världen nu för tiden) för att bli insläppt i landet. Utöver det skall man ha tillräcklig ekonomi för uppehället och en returbiljett. Men det gäller ju överallt.

La Digue är en liten liten ö med begränsat utbud, så det kan vara bra att kombinera med de andra större öarna för lite aktiviteter.

Vi flög Air France/Air Seychelles. Men det var ingen budgetresa.
8 dec. 2012 19:27
Vad konstigt. Den budgetsidan du länkade till Alakorinte, var ju min. priset på ca. €50-80, vilket i förhållande till vad man listar på Tripadviser.com - är dyrt. Där kunde man hitta boende för 200-300 kr/natt.

Vilken ö skulle du rekommendera Nisse2ears? Mest för avkoppling med vacker natur där det finns mycket/lagom mycket att se?
9 dec. 2012 14:07
Swestar - det KAN ju vara så att saker har förändrats lite (sen jag var där för 4 år sen) och att några billiga alternativ har dykt upp - dock skulle jag gissa att antalet bäddar är begränsade - så var ute i god tid!

Vi var bara på huvudön (eftersom jag blev sjuk den dag vi skulle till La Digue) men jag kan lova dig att det är lugn och ro överallt - även den mer besökta Beau Vallon var ok en vardag. Kolla mitt album http://www.reseguiden.se/forum/resor/seychellerna-2008-1811
så ser du att stränderna var så gott som tomma oavsett strand. Och var det folk så inte behövde man ligga "fotifot" med varandra!

http://www.reseguiden.se/forum/bilder/191377
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/191387
http://www.reseguiden.se/forum/bilder/paradiset-seychellerna-191370

Det är så vackra stränder så vi blev nästan mätta och sörjde i ärlighetens namn inte så mkt att det inte blev någon tripp till La Digue - det kändes som att "Hur mycket vackrare kan en strand vara?"

Så jag skulle säga att välj det hotell som känns bäst för era syften och er plånbok för det är billigt att ta sig runt med buss eller taxi till stränder som ligger en bit bort.
På västsidan av Mahe är snorklingen bättre än på östsidan (om jag inte missminner mig) där det på sina ställen är lite livligare vatten och de t o m med varnar för att snorkla. (Beroende på hur reven ligger)
12 dec. 2012 11:09
200-300 kr per natt var inget jag hittade och jag letade budgetboende när jag skulle dit. Möjligtvis om man bor i inlandet långt från stranden, men då måste man ha bil.
Jag tyckte La Digue var fanastiskt, tycker absolut att du ska åka dit! Lugnt, nästan inga bilar, verkligen exotiskt!
Det lär nog regna en hel del, gissningsvis varje dag men inte hela tiden. Mahe är stort och det tar en stund att åka med bussen runt. Den finaste stranden där är Anse Intendance, enligt mig.
Om du åker till Praslin så missa inte Anse Georgette.
Du kan läsa om min resa på http://www.worldofmarie.com/reseguide under Mina Resor och Seychellerna.
12 dec. 2012 11:16
Citerat från marie78:
200-300 kr per natt var inget jag hittade och jag letade budgetboende när jag skulle dit. Möjligtvis om man bor i inlandet långt från stranden, men då måste man ha bil.
Marie, menar du på just La Digue som efterfrågas, eller på Seychellerna generellt? (Bara för att förtydliga för min trötta hjärna eftersom du skriver att man måste ha bil)

Sant, det tar tid att ta sig runt med buss (och bussen kommer när den kommer) men det är billigt om man inte har bråttom :) (3 kr för 4 år sen)
13 dec. 2012 09:29
Sorry, priserna menade jag generellt på Seychellerna. Men syftade främst på Mahe när jag skrev om bilen, såvida man inte lyckas hitta något i inlandet som ligger nära busslinjerna. På La Digue är det gångavstånd överallt.

Jag kollade visserligen inte hur mycket det kostade att hyra bil, men för mig gick det kanon att ta bussen. Men om man bor kring Beau Vallon och ska ta sig till andra sidan (Anse Intendance, Anse Royal, Anse Takamaka eller Anse Soleil t.ex.) får man åka tidigt och komma hem vid 19-20-tiden.

Bästa sidan för att leta boende förresten är http://www.seychelles.travel
31 jan. 2013 09:26
Jag har precis kommit hem från Seychellerna, var där 21-28:e januari.
Vi hade en underbar resa, men med facit i hand skulle jag kanske inte rekommendera januari vädermässigt.

Mest regn kommer det på Mahé eftersom den ön har mest berg.
Vi pratade med ett par på flygplatsen på väg hem som varit på Mahé en vecka och de hade bara haft regn hela veckan.

Praslin har mindre regn än Mahé och La Digue mindre än Praslin.

Våra 6 heldagar såg ut så här:
2 dagar med klarblå himmel och inget regn alls. (La Digue)
2 dagar med lätta moln, regn kom vid tre och höll på hela kvällen. (La Digue + Praslin)
2 dagar med mörka moln hela dagen och omväxlande uppehåll och kraftiga regn. (Praslin)

På hemresedagen, regnade det så mycket när vi kom till Mahé att Emirates plan inte kunde landa utan fick åka till Madagaskar i stället!

Vi åkte dock med Ethiopian och de valde att cirkla en timme i stället och kunde sedan gå ner som planerat när det lättade, men som sagt, försenade då.
14 juni 2013 19:13
Nej, Seychellerna är inte så extremt dyrt. Men visst, kampanjpriserna kan ju gälla hotell som ligger lite off.