Säkerhet i Krakow

19 maj 2015 21:05
Visningar: 3079
Hej, jag och min väninna tänkte åka till Krakow en vecka nu i Augusti. Vi är två unga tjejer och undrar över säkerheten i Polen/Krakow?

Sena kvällar? Nattklubbar? Taxi?

Sådant som oroar oss är trafficking då vi hört rykten om liknande.
Tacksam för svar!

Har ni övriga tips på sevärdheter, dagutflykter, riktigt bra och billig shopping, mat/kultur osv så är det hemskt välkommet också! :)
Av Trea
20 maj 2015 11:29
Hej! Vi har rest en hel del i Polen och uppfattar det som ett relativt tryggt land att resa i. Däremot ska man ju alltid vara försiktig när det kommer till sena kvällar, nattklubbar osv oavsett var man befinner sig! Kolla även in UD:s reserekommendationer för Polen, de brukar skriva om det är någon specifik kriminalitet osv man ska akta sig för: http://www.swedenabroad.com/sv-SE/Ambassader/Warszawa/Reseinformation/Reseinformation-om-Polen-sys/

Krakow är en fin stad, och ni kan t.ex. göra en utflykt till saltgruvan i Wieliczka. Maten i Polen brukar vara god, men rejäl. Vi brukar ofta börja med att beställa in bara en förrätt innan vi vet om vi verkligen orkar en huvudrätt också... Ibland kan två förrätter vara bättre ;) Vi har skrivit lite om den polska maten här:

http://www.freedomtravel.se/2014/09/den-polska-maten/
1 juni 2015 23:45
Jag har vart i Warszawa med mina 2 vänner, vi kände oss aldrig otrygga på något vis. Vi var dock aldrig ute efter midnatt, alla människor var trevliga och vänliga. Det är det intrycket jag har fått, jag åker gärna tillbaka till polen :)