Rugen

Av Flupp
25 jan. 2014 11:52
Visningar: 3233
Om jag har letat rätt, så var det senaste inlägget om Rugen sex år gammalt, därför känns det som att det är dags att ställa frågan på nytt och se om man kan få lite nya tips.

Rugen verkar ju ha blivit väldigt populärt, och det känns som en lagom resa till sommaren.
Jag skulle vilja ha lite tips om vad som finns att se, dels i själva Rugen naturligtvis, men även byar runtom är av intresse. Jag tänkte inte vara borta så länge utan 2-3 dagar brukar det bli. ¨
Att bada verkar vara något som är populärt när man åker dit. Det är dock inte något som är populärt hos mig, så tips om just lämpliga badplatser behöver jag inte. Trevliga övriga sevärdheter tages däremot emot med tacksamhet.
Jag har inte gett er så mycket att "gå på", men jag vet inte så mycket om stället. Så jag hoppas att era svar kan leda till ytterligare diskussioner om vad som kan vara lämpligt att se.
5 feb. 2014 16:11
Hej!

De gamla informationer som finns här är fortfarande bra! Du ska i alla fall inte missa Rügens landmärke, Kritklipporna, samt dess väldigt bra utsikt. Uppe på den 118 m hög ”Königsstuhl” är en jättestor utsiktsplattform. I närheten finns det Jaktslottet Granitz som är ett populärt ställe för konserter och utställningar. Jaktslottet ligger på Tempelbjerget och därifrån får man också en jättebra utsikt. En bra möjlighet till att se mer från Rügen är att ta en tur med den lilla, gamla tåget ”Rasender Roland”. På sommartiden finns det populära turer om kvällarna, även med en restaurang i tåget. Trotts att bada är inte populär hos dig är Rügen känt för dess badararkitektur och du ska inte missa att minst gå förbi en av de många offentliga badar. Tegelgotik är också populärt på Rügen. St. Marienkyrka i Bergen eller St. Marienkyrka i Waase tillhör även till Mecklenburg-Vorpommerns gamlasta kyrkorna. Om du gärna vill göra en utflykt från Rügen, så erbjuder sig staden Stralsund, som alltid är värd ett besök.
Här hittar du mycket mer information om Rügen:

http://www.germany.travel/se/fritid-rekreation/tysklands-oear/oearna-i-oestersjoen/ruegen-island.html

Ha en riktig bra resa!

Mvh Iris
Av Flupp
23 feb. 2014 10:33
Hej

Tack för svar. Stralsund verkar vara en fin stad. Men var är det bäst att bo? Stralsund eller Binz. Det är ju inte så långt emellan visserligen, men vilken stad är trevligast att bara vandra runt i?
Av Sierra
23 feb. 2014 11:28
Jag har bara varit i Binz som är en riktigt mysig liten ort med ca 6000 invånare. I denna gamla kurort vilar lugnet. Stralsund är som en mellanstor svensk stad och är 10 gånger större än Binz.