Romantiska Cartagena de Indias

Av P3
18 apr. 2007 23:06
Visningar: 1185
Ljudet av hästskor som slår mot stengatan genom natten är något speciellt. Vi åker häst och vagn tillbaka till hotellet sent på natten i Cartagena de Indias historiska kvarter. Denna fantastiska världsarvsstad som ligger vid den colombianska karibiska kusten är unik med sina gamla stadsmurar, fort och obeskrivligt vackra koloniala arkitektur. Hotellet som vi bor på är ett gammalt men nyrestaurerat kolonialt hus med vackra välbevarade detaljer, design och med en personlig service. Det är som gjort för romantik.

Det är februari och trots att det blir riktigt varmt på dagen så kommer det in en mild bris över staden på natten. Här promenerade vi varje kväll, var ute och åt på fina restauranger och stannade till för att ta en öl eller vin på en uteservering. Cartagena ligger i Colombia, men detta är den säkraste storstaden i Sydamerika som jag besökt. Inte en gång kände vi oss osäkra.

Från Cartagena gjorde vi ett flertal exkursioner, vi badade i en lervulkan, åkte kanot genom ett magroveträsk med ett fantastiskt djurliv, vi åkte ut till den samling korallöar som finns i Cartagenas skärgård med fantastiska stränder, vi åkte på en stadsrundtur och på en ”rumba en chiva” (tänk er att sitta på en färgglad buss med fri rom och kola, ett band som spelar live musik i bussen och maracas, sång och glädje överallt).

Den resebyrå som hjälpte oss med resan, Via Latina, www.vialatina.se, rekommenderade oss att åka till de karibiska öarna San Andrés och Providencia när vi ändå skulle till Cartagena. Så gjorde vi det också. Öarna var genuina och till skillnad från övriga Karibien, prisvärda, med lokal charm och framförallt med väldigt fina stränder och ett väldigt vackert ljusbått/turkost hav. Vi snorklade och dök i detta tredje största korallrev i världen, vi badade, hängde i hängmattan och frossade i färsk hummer, fisk och räkor. I den minsta ön Providencia är det lugnt och på natten väldigt tyst och stjärnklart. Vi avslutade resan genom att åka tillbaka till Cartagena för en natt. Jag kan fortfarande höra ljudet av hästskorna och har underbara minnen från det romantiska Cartagena och Colombias Karibiska öar, San Andrés och Providencia
Av Emelie
19 apr. 2007 03:11
Wow, harligt att hora om er underbara tid i Cartagena!
Jag befinner just nu i den Colombianska kuststaden med polaren och vantar med spanning pa en dykardag i det karabinska havet imorgon!
Atmosfaren har ar verkligen nagot over det vanliga och colombianerna e grymt coola, forstar absolut varfor du gillar staden... ;)