Rom

11 jan. 2015 15:16
Visningar: 653
Hej!
Jag och sambon ska besöka Rom för första gången en långweekend i månadsskiftet april/maj. Vi stannar i 4 nätter och har bokat enkelt boende på BB i Trastevere. Vi har läst om Roma pass och ett kort som heter Omnia som ger förtur och inträde till en mängd sevärdheter och fria transporter. Någon som har erfarenhet av dessa?
Tar också gärna emot tips av annat ni anser att man inte får missa i denna stad! Längtar! /tacksam för alla tips!
15 jan. 2015 23:07
Hej,

Jag var I Rom précis samma tid ni tanker resa. Kan inte uttala mig om Roma pass eller dyl men har tidigare funderat på ett sådant kort I andra storstäder. Kolla noga vad som ingår I kortet. Ibland ingår museer som ändå kostar väldigt lite eller så måste du skynda dig att besöka väldigt manga sevärdheter under de dagar kortet gäller för att det skall löna sig. Ibland är det bättre att köpa endast 3-4 dagars public transport card.

Mitt råd- promenera I Rom. Staden skall upplevas till fots.
Tips: Gå upp på St Peterskyrkans tak- fantastisk utsikt. Gör det innan ni besöker basilikan. De flesta går in I kyrkan först och sedan åker upp och då är det längre kö. Hissen finns utanför kyrkan på högra sidan.

Kanske hittar du mer tips här:
http://city-lover-reser.blogspot.se/2015/01/varweekend-i-rom.html
16 jan. 2015 08:26
Jag håller med om att Rom bör upplevas till fots. För att vara en Europeisk huvudstad så är Rom ganska litet till ytan och de flesta områden är dessutom väldigt säkra så det är inga problem att vandra omkring. En anna fördel med detta är att man kan uppleva så mycket mer än att bara åka mellan alla "måste-stopp" i Rom.
I Trastevere är baren San Calisto en av de bästa ställena att ta en drink på. Passa även på att ta er över floden till Testaccio där restaurangutbudet är väldigt bra och det inte finns massa turistfällor.
För mer tips på restauranger och barer läs här: http://runtklotet.com/2014/06/21/rom-2-0-storstadssemester-for-hela-familjen/