Roadtrip längs Italiens kust

16 juni 2016 23:41
Visningar: 1093
Hejsan! Sambon och jag har köpt en bil, rivit ut baksätena och byggt en säng där. Vi har rest mycket men aldrig på detta sätt, mil efter mil i bil. Vi tänkte sova de flesta nätter i vår hembyggda husbil om omständigheterna tillåter det.

Nu till frågan. Vad bör man inte missa när man bilar i Italien? Rutten vi har lagt upp nu känns bra men om någon har supertips på städer/ställen/stränder man inte får swisha förbi, kom gärna med dem!
Vår planerade rutt:
Garda (första stopp i Italien efter Tyskland/Österrike) - portofino-clinque Terre -Florens-Napoli-sorrento/Capri - amalfikusten/gudarnas stig- valfri badort på östkusten samt restaurangen grotta palazzese och till sist Venedig.

Tipsa gärna om vingårdar längs vägen osv. Eller städer som inte är värda titten. Vi kommer sova över på vissa ställen, vissa städer åker vi mest genom och kollar på utsikt/äter godsaker. Rom väljer vi att skippa då vi varit där tidigare och tyckte inte så värst mycket om den staden tyvärr.

Har någon åkt bil på det sättet vi tänker? Skuggplatser är självklara så vi inte vaknar upp i en ugn. Är det tryggt att sova så i Italien? (om vi förutsätter att ingen polis kommer och bötfäller oss och vi inte står längs motorvägar)

Tacksamt för svar! Mvh /Åsa