Roadtrip Kalifornien

4 jan. 2015 20:16
Visningar: 568
Hej!
Ska på en 3 veckors roadtrip i Kalifornien med familjen till sommaren, och ska som turist besöka ett antal sevärdheter och nöjesparker. Är det någon som har tips eller erfarenhet av hur man bokar biljetter till dessa sevärdheter och nöjesparker till ett så bra pris som möjligt? Kombinationsbiljetter då man kan köpa till fler olika aktiviter för att få ner totalpriset? Hur långt i förväg bör man köpa dessa biljetter?
En fråga som troligen är ställd tidigare, vilka sevärdheter bör man inte missa när man är i San Francisco, Los Angeles och San Diego samt till och från dessa städer?
Är det några speciella områden som man bör hålla sig ifrån när man är i San Francisco, Los Angeles och San Diego?

Tacksam för svar!
Av Totopez
7 jan. 2015 16:40
Nöjesparkerna är oftast konkurrenter, och säljer inga kombinationsbiljetter. Oftast hittar man bäst priser direkt via respektive hemsida, men det kan dyka upp kampanjer via samarbetspartners. Men då måste man kolla reglerna, en fd kollega hittade ett jättebra pris på biljetter till Universal Studios, men upptäckte vid entrén att biljetterna bara gällde om man var bosatt i Kalifornien...

Vad man inte ska missa beror ju helt på vad man gillar,och hur stora barn man har. Några dagar i San Diego om man ska gå på SeaWorld och kanske zoo. Några dagar i Anaheim om man vill gå på Disneyland eller Knotts, annars inte. Men ska ni på Disneyland tycker jag att man absolut ska bo i närheten, istället för att köra minst en timme från de turistiga delarna av LA. I Los Angeles tycker jag att Santa Monica är trevligt att bo och bra utgångspunkt för att upptäcka stan. Gillar man sol och strand är det perfekt. Området kring Hollywood and Highland är turisttätt och det finns gott om billiga hotell i närheten, och många saker att göra. Men det kan bli rätt hysteriskt i längden.

Beroende på ålder och hängivenhet väljer ni nöjesparker. Mindre barn Disney, även för något större. Men har ni tonåringar är Universal och Six Flags bättre. Det finns en Six Flags i SF också, men inte lika bra som den utanför LA.

Resan till SF får gärna ta några dagar, många vackra stopp längs vägen. Två övernattningar är bra.

San Francisco är inte den bästa sommarstaden tyvärr. Rätt kyligt i juli, ofta regn och lite dimma. Området kring Union Square för boende. Boka Alcatrazbiljetter tidigt,med släpps 90 dagar i förväg. Försök få en tidig tur så är det inte så mycket folk på ön. Här behövs ingen hyrbil, om man inte vill ta en tur till Muir Woods eller vindistrikten.

Vi är också i Kalifornien i sommar, LA före och SF efter ett besök på Hawaii.
7 jan. 2015 21:42
Tack för era svar!
Ska ta till mej era svar och planera vidare :-)