Roadtrip i Kalifornien

4 nov. 2013 22:05
Visningar: 1171
Hej! Då var det dags att planera nästa resa som kommer bära av till Kalifornien i sommar. Vi är ett sällskap på två par som kommer att hyra bil och åka rutten San Fransisco - Los angeles- Las vegas - San diego och flyga vidare till new york där vi passar på att stanna några dagar. Vi tänkte vara borta i 4 veckor.

Vi tar tacksamt emot alla tips ni har.
Vad ska man göra i respektive stad?
Och hur många dagar behöver man i varje stad?
Hur fungerar det att hyra bil?
Tips på bra boenden?
Hur mycket behöver man i reskassa per person?

Vi funderar även på att försöka få biljetter till Ellen Degeneeres show, någon som har erfarenhet kring hur detta fungerar?

Vi tackar för alla tips vi kan få :)
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Paulina
5 nov. 2013 13:57
Hej!

Åh vilken underbar resa ni har valt. Och det är klart att det alltid går att få fler tips på saker att göra i en stad man valt att åka till. Man kan ju omöjligt veta alla tips och saker att göra i en stad!

Jag älskar Kalifornien och tycker er resrutt låter perfekt. Jag skulle valt att lägga 3-4 dagar i SF, den staden är rätt kompakt så det går att hinna med mycket på en dag. LA är betydligt större och saker tar längre tid. Här finns också Disneyland och Universal Studios som jag tycker är väl värda ett besök.
Hollywood är häftigt och jag gillar också Santa Monica, där jag hade valt att bo. På väg ner från SF till LA finns flera mysiga ställen att stanna på. Monterey och Santa Barbara är två av dem.

Hyra bil är enkelt och framförallt väldigt billigt, bensin kostar nästan ingenting! :-)
Läs gärna den här guiden om just att hyra bil och åka Highway 1:
http://www.reseguiden.se/reseguider/med-hyrbil-genom-kalifornien-7506

Reskassa är som Anteee säger svårt, men jag skulle tippa på runt 20 000 per person. Det beror helt klart på hur ni väljer att bo och hur mycket ni väljer att shoppa och göra. Det finns ju hur mycket som helst att både shoppa och göra over there!

Ha en superhärlig resa och lycka till med allt.

/Paulina
5 nov. 2013 19:33
Tack för svaren :) det är klart att man vet en del av det man vill göra, men det är precis som pauline skriver, alltid trevligt att höra från folk som varit där, vad som är värt att se eller andra tips som man kanske själv missat :)

Vi kommer antagligen att besöka universal studios, är det bäst att förboka eller köper man lättast inträdesbiljetter på plats? Vi har även kikat lite på nöjesfältet Six flags men osäkra på om vi ska ta det nöjesfältet eller Disneyland. Någon som har erfarenhet av båda och vilket som är bäst?

Vi funderar också på ett besök på sea world i san Diego? Är det värt ett besök?

Tack för länken Pauline! :)
Av Hawaii
5 nov. 2013 20:15
Lite San Diego tips (och ang. Sea World - väldigt individuellt. Många tycker det är utmärkt, andra tycker det är för mycket cirkus atmosfär):

"Old Town (ett par km norr om centrala San Diego) - mycket historiskt, och ett antal helt utmärkta mexikanska restauranger i närheten.

Balboa Park, med historiska byggnader (en del av dem är intressanta museer) och mycket berömt Zoo, som är mer som en kombination ‘zoo/botanisk trädgård). Bara en dryg km från centrum.

Seaport Village (också ung. en km från centrum, men i motsatt riktning). Mycket trevligt område med massor av affärer och restauranger. Ligger precis vid vattnet.

USS Midway, ett historiskt pensionerat hangarfartyg som nu är museum. Gångavstånd från Seaport Village.

San Diego Zoo Safari Park (tidigare namn: Wild Animal Park) uppe i North County mycket sevärt. Ta I-15 (Interstate 15) norrut till Escondido och sedan österut 15-20 minuter. Vid första avfarten till Escondido – North County Fair – stor shoppingmall.

Kör över bron ut till Coronado och besök Hotel del Coronado där. Mycket historiskt, och ganska annorlunda. Hemsida: www.hoteldel.com

Kör längst ut till Cabrillo monument på Point Loma halvön (till fyrtornet). Fantastisk utsikt över Coronado och centrala San Diego.

Horton Plaza (shopping center) i centrala San Diego definitivt värt ett besök om man råkar vara i närheten, plus hela "Gaslamp Quarters" - centrala San Diego. Bör nämna att Horton Plaza f.n. (sent 2013) håller på att byggas om.

La Jolla med La Jolla Cove. Ett av de mera exklusiva områdena i San Diego. Och jättefin natur. Många utmärkta restauranger och affärer.

Ung. 2 km norr om La Jolla finns det en "Glider port", där de flyger med "hang gliders" och startar genom att springa rakt ut över klippan som stupar c:a 40-50 meter rakt ner mot stranden. Ganska makalöst!

Mount Soledad, bara ett par km från La Jolla. Fin utsikt över hela San Diego området. Och vill man uppleva en mycket annorlunda väg upp till toppen, så (från La Jolla), följ Torrey Pines Road i östlig riktning, ta höger på Hillside Drive (MYCKET lätt att missa!). Massor med små sidogator, och krångligt att beskriva, men i princip följ vägen uppför berget. Otroligt att se hur de har byggt jättefina hus i de mest långsökta, mycket branta, platser.

Mission Bay Park, strax söder om Mount Soledad och ung en svensk mil norr om centrum. En enormt stor park. Kul att se folkliv, speciellt ett veckoslut. Perfekt om man vill ge sig ut och springa en kortare eller längre runda.

"Boardwalk" ute vid Mission Beach och Pacific Beach, precis väster om Mission Bay Park. Och ute vid stranden. Enormt folkliv, och många restauranger i området.

Ocean Beach, precis söder om Mission Beach, med en lång pir där man kan se de som surfar på nära håll. Mycket underhållande!