Restips södra Thailand

27 nov. 2014 11:11
Visningar: 948
Hej
Jag och min fru har bokat en drygt 2 veckor lång resa till Thailand i februari.
Har bara bokat flyg till/från Bangkok hittils.
Vill gärna ha tips på bra resmål i främst södra Thailand men gärna annat också om ni har nåt bra tips på resmål.
Tidigare har vi besökt Koh Chang, Koh Samet, Koh Maak. Förra året gjorde vi en tripp till Koh Samui och Koh Tao. Gillade samtliga öar men det skulle vara kul att se något nytt. Söker något med inte alltför mycket folk men ändå där det finns hyfsat urval på hotell och restauranger. Vackert och lugnt är något vi söker. Eventuellt skulle man kunna ha en lugnare vecka och en med lite mer urval.
Tacksam för tips och råd.
Av 510612
27 nov. 2014 20:24
Ko Lipe o Ko Bulon är fantastiska öar nära Malaysia. Har besökt båda och på väg dit i slutet av januari 2015. Phi phi Islands är inte dumt heller. Alla dessa små öar är ju bara avkoppling o god mat som gäller.
Av Minnap
28 nov. 2014 08:48
Hej!
Jag säger Koh Lipe som är vår favorit i Thailand. Vackra stränder, kristallklart vatten och en mysig atmosfär. Gillar ni att snorkla och dyka är det perfekt. Vi har de senaste åren valt att bo 3 v varje gång på ön och vill återvända igen. Lite bökigt att att ta sig dit, tar en hel dag men det är det värt och kanske därför det inte är helt överbefolkat. Från lugnt på Lipe har vi valt att avsluta med några dagar i Bangkok för att barnen skall få shoppingbehov tillgodosett.
28 nov. 2014 13:29
Har hört mycket gott om just Koh Lipe så det lutar åt att vi åker dit.
Var ska man bo och behöver man isf boka det hemifrån eller finns det mycket att välja på plats?
Vad finns det för alternativ till Koh Bulon om man vill byta ö?
Av Sierra
28 nov. 2014 17:37
Lipe är en liten ö så var du bor spelar egentligen ingen roll. Läs min blogg och Guide så får du en uppfattning om ön. Du hittar även resealbum på min sida om några av våra resor dit.

Blogg: http://www.reseguiden.se/forum/blogg/koh-lipe-beaches-men-forst-lite-historia-och-fakta-11010
Guide: http://www.reseguiden.se/reseguider/koh-lipes-basta-strander-4396

I februari hittat du alltid något på plats men här har du några boendemöjligheter: http://thaibeachtravellers.com/hotels