Resa till Koh Lanta?

21 aug. 2011 20:35
Visningar: 2843
Hej!

Vi är en familj, med två barn 4 och 7 år och tänkte åka till Koh Lanta i April. Är det ok väder för en "små" barnsfamilj att åka vid den tidpunkten?
Är Koh Lanta ett bra alternativ? Något annat att tänka på?

Tacksam för alla svar!
Av Yoppe
21 aug. 2011 21:06
Absolut är det April är ju slutet av säsongen men Koh lanta är ändå en lugn ö och vädret bör vara utmärkt,har själv varit på Lanta i feb 2010 och mars 2011 och efter vad jag hört av dom som varit där i april så är det bara positivt.
Det är på gränsen till lågsäsongen så det kommer finnas gott om boende (vilket det nästan alltid gör på Lanta) så flyg gärna charter stol men fixa hotell och transfer(Färga/taxi eller minibuss) själva det kommer ni spara mycket på det går ju fint att boka någon/några nätter hemifrån sen tittar ni runt går in och prutar tills ni är nöjda ;)
Kolla även reguljärflyg då får man stå ut med byte men det finns en hel del pengar att spara.
22 aug. 2011 12:51
Vi har varit några gånger på Koh Lanta i december/januari men i i år var vi där i april. Ungefär lika varmt som under julen (ca +35C), lite mer regn nattetid och fler vågor & något strömt ibland. Dock få turister så det var mycket lugnt och skönt.

Klong Dao-stranden är långgrund och bra för barnen - bo så långt norröver som möjligt på Klong Dao då det är något stenigt i söder. Vår favorit är Royal Lanta Resort & Spa - de har utmärkta familjebungalows med dubbelsäng + våningssäng för bra peng. Bokas billigast via www.sawasdee.com Priset är för alla i bungalowen inklusive frukost. Resorten har också två fina pooler, cafe med internet, spa och trevlig restaurang bredvid stranden.

Stränderna på Koh Lanta (och Ao Nang) är skyddade, sk virgin beaches, så det finns inga parasoller & solstolar, ej heller vattenskotrar & vattenskidor. I Ao Nang hör man dock brummandet av longtailbåtarna.

Läs vad svenska Lanta Diver skriver! http://www.lantadiver.com/ samt http://www.lanta.se/ Ett alternativ kan vara att hyra en lägenhet eller hus av svenska Slow Down Lanta http://www.slowdownlanta.se/SlowDown/Start.html

Vi brukar flyga reguljärt till Bangkok för att sedan flyga vidare inrikes till Krabi och därefter stanna några dagar i Ao Nang. Ao Nang ligger ca 40 minuters bilresa från Krabi flygplats. Från Krabi flygplats får man räkna med ca 2 - 2 1/2 timme till Koh Lanta inkl två bilfärjor. Det är enkelt att boka transport - bara att maila hotellet med ankomstider så fixar de privat minibuss med A/C och kör er hela vägen fram. Brukar kosta ca 500 SEK en väg.

Chook dii! (Lycka till/Skål)
Av Cina36
23 aug. 2011 09:00
Vill man ha ska man åka i april.......jättevarmt!!! fuktigt!!! bara sol och bad är det som gäller man fixar inte så mycket mer än bara njuta för det är så varmt och fuktigt=) Vi har åkt 2 år i rad i april och gör det igen=) både barnen och vi älskar det och alla går ner i varv för att man bara myser. vi hade i år 35 grader i skuggan så solfaktor 30-50 är ett måste!
Av Helped
25 aug. 2011 20:35
Hej!

Vi var på Koh Lanta april-00 (länge sen ja) men det var lugnt och skönt med barnvänliga stränder. Vi hade inte bokad boende i förväg med det var inget problem. Dock hade vi otur med vädret, det blev värsta " typ svenska höststormen" med storm och regn och vi blev fast i 4 dagar, kunde inte resa vidare. Jag antar dock att detta var "ett olycksfall i arbetet"....