Resa í Nya Zeeland

12 okt. 2014 20:18
Visningar: 1055
Önskar information om följande:
1) Att ta sig från flygplatsen i Auckland in till centrum. Vad är enklast, taxi, buss eller hur?
2) Vi tänkte hyra bil på plats. Var "googlar" vi fram bäst info om det?
3) Ni som rest med bil på nord och sydön. Hur gjorde ni med bilen vid färjeläget, lämnade eller tog med bilen över? Kostnad med bil på färjan? Svårt att få plats på färjan?
4)Vi ska vara ute ca 3 veckor. Är det då rimligt att bila nordön för att ta sig över till sydön och bila vidare för att sedan ta sig uppåt igen till nordön - Auckland?
5) Vi tänkte boka boende vartefter (februari). Är det lätt eller svårt att fåtag i boende. Vi kan även tänka oss bo billigt. Tips på bra boenden önskas!

Hoppas på svar inför planeringen
13 okt. 2014 01:22
1) Det är lätt och billigt med buss.
2) Om ni vill hyra på plats, vad är det ni behöver googla fram i förväg?
3) Det verkar som om det är bättre att hyra en ny bil på Sydön
4) Nej, det är bättre att flyga till Nordön och från Sydön. Annars blir det tajt.
5) Oftast inga problem.
1 dec. 2014 20:56
1. Hyr bil på flygplatsen istället :)
2. http://www.economycarrentals.com/ (absolut det bästa för att hitta bil billigt!)
3. Lämna bil och hyr en ny bil när du kommer till nästa ö. Det är lättast då, Man checkar ändå in baggaget som på ett flygplan så man slipper bära det med sig.
4. Nej. Flyg till Auckland. och lämna från Christchurch istället. Annars blir det väldigt många mil varje dag.
5. Brukar vara ganska lugnt.
5 dec. 2014 07:36
Absolut bästa sättet att ta dig runt och se så mycket som möjligt är att hyra husbil. Ni missar jätte mycket genom att flyga! Jag är själv här nu och har rest runt med husbil, det är helt fantastiskt. Då slipper ni dessutom att leta boende osv. Skulle ni dessutom ha en husbil med toalett så finns det massa gratis camping platser (bara att googla fram) och dessutom har ni lov att parkera över natten i princip var som helst. Det måste bara vara över 200m från än huvudväg. Kolla upp allt sånt bara. Men jag kan garantera att det är det bästa sättet att få se så mycket som möjligt av NZ. Färjan behöver ni boka i förväg och kostar runt 130 dollar för fordon och 53 dollar per person.

Däremot rekommenderar jag att lämna av bilen på sydön och flyga tillbaka. Det går att göra med dom flesta bilföretagen.
14 dec. 2014 18:56
Tack för alla bra svar. Nu är det både julstök och planering av resa. Inser att en månad är för lite men det är den tid vi har. Det är så mycket vi vill se. Vad är det man inte ska missa att se på nordön resp sydön. Sevädheter, vyer, maträtter eller annat spännande. Har googlat en hel del och smaken är som baken. Lysande maskar och fladdermöss, bungy jump är inte av intresse :O) Det borde ändå finnas möjlighet att se en hel del om man åker bil...Tacksam för tips inom olika kategorier. Kanon även att få onlinetips från er som åker/reser där nere