Philadelphia, USA

1 sep. 2010 19:51
Visningar: 2550
Hej
Åker till Philadelphia om två veckor. Eftersom jag åker på tjänsteresa har jag tyvärr bara två dagar till sightseeing. Tips på bra sevärdheter och matställen efterlyses!
2 sep. 2010 19:37
Hej!
Jag stannde till i Philadelphia för två år sen när jag åkte från Erie till Kanada, Niagara fallet.

Om du är intresserad av att shoppa finns det bra outlets i Philadelphia. Många som åker från Kanada för att shoppa där.
Men den absoluta "must see" är naturligtvis Niagara fallet. Det tar bara ca. 1 timme att åka över gränsen. Det finns många bra hotell och ett stort casino som har öppet dygnet runt.
Man kan åka vidare till Toronto också, tar max 1,5 timme.

Önskar dig en trevlig resa!
Mvh/M
Av Asok
8 sep. 2010 13:25
Nu ligger ju inte Philly ens i närheten av Niagara-fallen så det är inte att tänka på.

Har själv inte varit i Philly men skall dit nästa höst och har försökt läsa på lite och den
gamla stadsdelen med Liberty bell m.m. är ju ett måste. Har fått tips att ta sightseeing trolleyn
runt för då får man se det bästa och det mesta av staden. Är man film-nörd är ju Rocky-trappan
nåt att springa upp i också till statyn som står där. Känner inte till så många matställen i Philly
förutom Chicken & Pete:s som har flera ställer i Philly.
Av Rolf_52
8 sep. 2010 15:00
Philly är en härlig stad där man kommer i påtaglig kontakt USA:s tidiga historia. Själva tanken bakom Pennsylvania är intressant att höra om och förklarar varför det finns så många olika trossamfund i det här området. Intressant också att Holländare och Svenskar tillhörde de första bosättarna. Se till att bo centralt för det är promenadavstånd till det mesta i centrum inklusive Historic area och Old City.

En Trolley-tour är ett bra sätt att upptäcka stan. Guiderna är kunniga och roliga. Intressant att exempelvis se vilka av husen på Elfreth Alley (USA:s äldsta kontinuerligt bebodda gata) som hade tecknat brandförsäkring hos Benjamin Franklin och höra vad som hände om det brann och man inte hade försäkringen.

Filmer som Rocky och en av National Treasure filmerna har fina miljöbilder av stan. I den sistnämnda ser man de historiska miljöerna plus en spännande jaktscen i Reading Market. Att se Philadelphia Flyers spela tillsammans med USA:s mest högljudda hockeysupportrar är också en upplevelse.

Philadelphia har en berömd symfoniorkester och ett av USA:s främsta konstmuseer. Massor med bra restauranter. Le Bec-Fin är den dyra klassikern som en gång ansågs vara USA:s bästa restaurant. Deras ”Galette de Crab” är signaturrätten som alltid funnits på menyn…och ja den var fantastiskt god. Käka italienskt i South Philly. Missa inte Reading Market – perfekt för lunch eller frukost. Har aldrig ätit en godare Turkey sandwich än här. Fantastiskt folkliv. Här får du också första kontakten med Amish people som kommer hit för att sälja varor. En biltur ut i Amish country är annars ett minne för livet. Du passerar städer som Intercourse och Paradise och kör genom det där böljande landskapet som man såg i Harrison Ford-filmen ”Vittne till mord”.

En annan intressant avstickare är att korsa Delaware river och köra till Atlantic City bara en dryg timmes biltur från Philly. Här kan du promenera på USA:s mest berömda boardwalk och spela bort reskassan.

http://www.fodors.com/world/north-america/usa/pennsylvania/philadelphia
8 sep. 2010 20:50
Sunlover - du blandar inte ihop städerna nu? Kollar man Google maps tar det snarare 7 timmar från Philadelphia till kanadeniska gränsen...

Svantesmatte - Om du inte får några tips så kan opentable.com hjälpa dig på traven att hitta schyssta matställen :)
Jag har bokat bord via opentable.com när jag varit i London och New York och det har funkat jättebra! Philadelphia finns oxå med i deras system. Där kan du även se vilka de mest bokade ställena är :) http://www.opentable.com/ (jag har registrerat mig för smidigare bokning, men det behövs inte)
8 sep. 2010 21:00
Sorry....hade blandat ihop med Buffalo.