Pengar på Kuba

Av Aliz
14 nov. 2015 21:46
Visningar: 3379
Åker till Kuba i 4 v i mars 2016. Kommer att åka runt på västra delen av ön. Ev Cayo Largo också (någon som varit där och har bra tips kanske på boende och färdsätt dit....?).
Kanske någon har andra värdefulla tips på ställen att besöka, vi är mest ute efter att slappa och inte för mycket historia, men kommer att bo i Casa Particular för det mesta.
Vilket är det bästa sättet att ha med sig pengar (ATM's är väl inte så utbrett i landet) och att betala med kort kan väl funka på större ställen...
Är det att ta ut pengar via sitt Visa på bank eller är det traditionella resecheckar?

Har förstått att det skiljer sig lite från att resa runt i länderna i Asien en del...

Tacksam för alla tips och råd :)
/ Ann Liz
12 dec. 2015 19:53
Hej

Vi åkte till Kuba under februari-mars till Kuba ( Varadero) 2015 så du har verkligen valt rätt årstid/månad att åka på. Vädret är super så de kommer ni att gilla. När man kommer till Kuba så kan du utgå ifrån att det är svårt att betala med kort. Så kontanter är det bästa, vi växlade på flygplatsen ( hemma ) till Euro. När man ska ta ut pengar på Banken i Kuba så är det lite omsändigt, underskrifter osv finns inga bankomater att ta ut pengar från.

Av Isglass
12 dec. 2015 23:47
Ta med euro och växla på banker/hotell. Det finns visst bankomater, dock ett fåtal, både i Havanna och Varadero. Västra Kuba i övrigt har jag noll koll på, ibland kan man ta ut pengar på vissa hotell med sitt kort. Räkna inte med att kunna betala med ditt kort, det kan vara väldigt svårt på många ställen. Att ta med sig Euro är det smidigaste.
Av Neria
31 dec. 2015 21:20
Hej. Smidigaste sättet att ta ut pengar på är att gå till bankerna. Där får man oftast bara gå in en och en sen sätter man sig och väntar. Beredd dig på att du måste ha med dig ditt pass och ditt visum för att kunna verifiera att du är du. Sen säger du hur mycket pengar du vill ta ut och så får du dem. Vi brukade ta ut kring 3000 kr per gång för att inte bära runt på för mycket. En natt på casa particular kostar ungefär 25 cuc på landsbygden och från 30 och uppåt i Havanna och Varadero.
Sen tillkommer kostnader för frukost,lunch och middag för att det är smidigast att äta hos värdfolket du bor hos och då kostar en middag kring 20-30 cuc beroende på vad man äter.
Det går nästan inte att betala med kort nånstans, även att besöka toa kostar pengar så mitt bästa tips är att ta med dig en stor toarulle för att den kommer att behövas.

jag kan varmt rekommendera stället playa Larga, där finns en undervattensgrotta man kan snorkla i som är 70 meter djup, en krokodilfarm och en strand som praktiskt taget är folktom.

Glöm inte att lära er spanska innan för att de allra flesta pratar inte engelska eller ytterst lite.
Ha så kul, det är underbart där!