Nord-Korea

7 nov. 2006 07:41
Visningar: 2878
Jag funderar på att åka till Nord-Korea. Är det någon som har något tips? Resebyrå?

Tack på förhand.
9 jan. 2007 21:38
Jag åkte med Världens Resor:
www.varldensresor.se
De har en resa som går till Kina samt Nord- och Syd-Korea. Brukar vara en på våren och en på hösten. Nord-Korea är tyvärr inget billigt resmål och man kan inte åka på egen hand. Världens Resor tar drygt 30 000 kr för en resa som varar i 17 dagar. Vill du inte åka till Kina och Syd-Korea också går det naturligtvis att ordna enbart Nord-Korea via Koryo Tours som nämnts ovan. Då får man ta sig till Beijing först. Jag rekommenderar åtminstone en av resorna med tåg via Dandong. Det är en upplevelse!
Av Bibby
4 juli 2007 21:35
Läste en del matnyttigt på koreakonsult.com samt tankade ner visumansökan därifrån. Ringde ambassaden idag och frågade om det var värt att ansöka om visum utan en inbjudan och efter att han frågat om jag hade jobb så tyckte han att det kan jag väl göra. Behöver den inom två veckor dessutom, verkade inte heller vara nåt större problem. OK bara ord än så länge men jag skickade in ansökan idag (med ett trevligt brev istället för inbjudan), så får jag se vad som händer. Kostar inget heller, inget som jag läst mig till åtminstone. Han var verkligen trevlig och skämtade och hade sig, verkade lite pratsjuk ....
Finns några resebyråer i Kina som ordnar resor, mest för kineser då men hoppas nån kan förbarma sig över mig, eller om man bara åker till gränsen (eller tar flyget) och försöker komma in, ifall man får visumet då förstås.
Lär kosta 4-5.000 för en 5-dagars trip (från Beijing) med flyg, tåg var dryga tusingen dyrare.
Av Bibby
23 juli 2007 19:30
Hmmm, nu svarar jag på mina egna inlägg, känns inte så bra, men men....

Fått besked av ambassaden att jag kan hämta upp mitt visum i Beijing, så åker dit om två dagar och ser om det stämmer, sen fick jag tel- och faxnr till en resebyrå i DPRK som skall arrangera mitt besök där, hoppas det kommer att funka. Jag ger en rapport om det funkade när jag kommer hem om några veckor.
Av Bibby
21 aug. 2007 10:32
Fortsätter min monolog här...
Fick (för 10 USD, eller 80 RMB) mitt visum i Beijing, låg och väntade på mig där.
Tog sedan tåget till Dandong i Kina (cirka 750:- enkelresa Beijing-Pyongyang, 24 timmar och sovvagn), var där en dag, klättrade lite på muren och tog en liten båttur på floden, och båten måste ha kränkt Nordkoreas gräns men det gick massor av båtar så de brydde sig sannolikt inte. Åt en fantastiskt god skaldjurslunch på en liten restaurang, sen en hyfsad men framförallt billig buffé på en roterande restaurang, 58:- inkl. dricka (även öl). Bodde på ett bra hotell (Sunny Resort) för 288:-, bra rum med sköna sängar, platt-TV, morgonrock, tofflor och hela kitet, dock ej frukost.
Nästa dag upp i ottan för vidare färd med tåg till Pyongyang.
Resten är som en fantasiresa, vilket var tanken också.
Nästan allt man hört stämde, två gudier som var som en skugga hela tiden, ingen frihet alls, man fick aldrig närma sig lokalbefolkningen, i stan var det en del bilar men när man lämnat stan var det nästan inga alls, man fick order om att här får du ta foto men oftast fick man inte ta, inte ens i muséerna, aldrig från bilen, aldrig på soldater eller på vanligt folk, så blev bara där de ville man skulle ta, på alla stora monument, m.m. De var vänliga men lite sparsamma med sanningen ibland. Mobilen fick man lägga i ett kuvert som de plomberade. God mat men det lär det vara för västerländska besökare, kineser lär få sämre mat, fast de betalar bara hälften också. Jag betalade 420 Euro för fem dagar, inkl. allt från det att jag steg av tåget till att jag klev på det igen (hotell, mat, resor, guider), med ett undantag dock (från 50 USD), den helt sagolika och otroliga showen, Arirang (Mass games), aldrig sett maken till show innan. Bara denna var nästan värt resan.
Man fick faktiskt ha med sig videokamera. Jag skickade vykort och de kom fram på en vecka. Man fick bara handla i speciella affärer där enbart utlänningar fick handla, för Euro eller dollar. De hade mest cigaretter, té, tavlor, frimärken och annat krimskrams.
För er som tycker ni är lite blasé och vill ha en ordentlig kick, åk hit !!!!
Av Mirreli - Reseguiden.se
21 aug. 2007 13:56
Vad roligt att läsa om ditt besök i Nord Korea, verkligen intressant. Jag är så grymt fascinerad av diktaturer, här i Europa har vi ju tex Albanien och Rumänien som jag gärna skulle vilja besöka...
Av Uhnbom
24 aug. 2007 15:55
Mycket intressant . Funderar på att åka till DPRK någon gång i vår...Exakt hur ordnade du själva vistelsen i landet och var var du någonstans?
Av Bibby
25 aug. 2007 00:40
Uhnbom,
Om du läser vad jag skrivit så torde det framgå ungefär hur jag gjorde.

Exakt ? Hmmm.... Det kostar kanske en slant ;)
Allvarligt....., så krävs det nog att man beskriver sig som en lämplig gäst och att man har bra referenser och intentioner.

Jag var i Sinuiju (gränsstad mot Kina, där tåget stannade), Pyongyang, Nampo, Kaesong och DMZ mot Sydkorea samt nånstans i bergen där Kim har ett jättemuseum med alla sina presenter, 2 timmar utanför P nånstans.
Av Bpacker
20 sep. 2008 17:08
Tack för tipsen. Åker till Nordkorea i April 2009. Inbjuden av Idrottsförbundet, kanske jag får lite större frihet...
Av Hanlyck
16 dec. 2008 13:26
Hej Allihopa!
Jag har funderingar kring julfrirande i norkorea?
Är det någon som kunskaper om detta får ni gärna dela med er det med mig.
Tack på förhand.

MVH Hannah
Av Bpacker
22 apr. 2009 22:54
Nyss hemkommen från DFRK (Nordkorea). Ett speciellt land. Jag åkte ditt inbjuden av orienteringsförbundet, till och med ute i skogen var vi övervakade. Man måste åka som en grupp, även om man åker ensam är man en grupp, har med sig guider överallt.

Vi svenskar har bra rykte (status) i landet, i motsatt till norrmännen, som var fiende under korea kriget, de gav de amerikanska imperalisterna medicinskt stöd!

Korea konsult är en svensk resebyrå som är specialiserad på DFRK.
http://www.koreakonsult.com/