New York i 2 dagar

Av Ued
11 mars 2014 08:24
Visningar: 1268
Har varit en hel del i USA men aldrig i New York. Nu avser jag att förlänga en tjänsteresa och tillbringa 2 dar i New York.
Vore mycket tacksam för tips på prisvärda centrala hotell samt vad man som förstagångs besökare bör göra när man bara har 2 dar.
Tack på förhand!
Av Ued
11 mars 2014 10:00
Inser att det finns mycket att läsa om vad man ska göra så det är bara att sätta igång..Det som är lite mer akut är att boka hotell. När man söker på t.ex hotels.com och liknande inser jag att det är en fördel att få relevanta referenser. Kan någon ge tips om prisvärda hotell i Midtown området, gångavstånd till de centrala "sevärdheterna" är att fördra.
Av Peter_o
11 mars 2014 10:03
Ja, mycket har skrivits, men man blir ju lite nyfiken om det gäller två övernattningar, är det i så fall bara en dag det gäller? Vilken årstid (NY-resor brukar man ju planera 6 månader i förväg). Vilka krav ställs på hotellet?

Egentligen räcker det ju med att man

- Åker ner till Battery Park, tittar på Frihetsgudinnan och drömmer om att åka dit nästa gång,
- gå Broadway upp till 9/11 Memorial och gå in där
- åka upp till Chelsie Market och gå sedan High Line upp till 33rd Street
- och gå vidare upp till Times Square
- vidare till Rockefeller Center, 5th Avenue
- och vidare upp mot Central Park.
osv ...

/PeterO
11 mars 2014 10:04
Ued,
Jag brukar alltid använda tripadvisor och yelp (finns både som appar och på webben) för att kolla omdömen på hotell och restauranger, hellre än att få ett tips av en person eftersom vi alla har så olika preferenser .

Du kan på båda sajterna söka per område och prisspann.
Av Paulina
11 mars 2014 10:11
Hej,

Här finns en guide med mina tips till en kort vistelse i New York: http://www.reseguiden.se/reseguider/48h-i-new-york-har-kan-allt-handa-8617

Vad gäller hotell kan du söka här på Reseguiden.se/hotell och klicka in dig på karta, välja midtown och betyg från Tripadvisor.
Kolla här: http://www.reseguiden.se/cgi-bin/rg/acq_lodging.cgi?site=reseguiden&event=result&city_id_dest=5128581&dest=New+York%2C+New+York%2C+USA&adults=1&date_from=&date_to=&children=0#showMap=1&mapCenter=%2840.75419296481454,-73.98545643637084%29&mapZoom=15

Lycka till!

/Paulina
Av Ued
11 mars 2014 10:32
Tack, det är 3 nätter så vi har 2 heldagar samt en förmiddag innan vi ska ta oss ut till EWR. Kan tänka mig att lägga ut kring 2000 SEK/natt (eller ngt mer..)
Av Birgere
11 mars 2014 11:22
hotell är så dyrt i NYC så brukar jag boka via hotwire.com, då hittar man 3-5* hotell med upp till 70% rabatt. Jag spårar hotellet via betterbidding.com och använder tripadvisor plus hotwire's omdömen innan jag bokar.

Att ta in ett omdöme härifrån, som redan påpekats, säger inte ett dugg jämfört med kanske tusentals från tex tripadvisor.

Ska du handla kläder och har bråttom så tycker jag att Macy's är enklast att handla på, glöm inte passet för att få turistrabatten.
Av Hkn
11 mars 2014 13:05
Citerat från Ued:
Har varit en hel del i USA men aldrig i New York. Nu avser jag att förlänga en tjänsteresa och tillbringa 2 dar i New York.
Vore mycket tacksam för tips på prisvärda centrala hotell samt vad man som förstagångs besökare bör göra när man bara har 2 dar.
Tack på förhand!
Hä'påre Ued, jag gissar lite:
- Centralt är det samma som Midtown = mellan 14th St. och 59th St.
- Prisvärt är bra standard utan att vara flådigt i överkant till en sansad peng.
- Två dagar betyder att du inte behöver leva on a shoestring + ditt tänkta pris
på runt 2000 per natt ger bra valmöjligheter. Då kör vi.

The Marlton Hotel – öppnade september 2013. Beläget precis söder om Midtown. Bra standard. Ännu bättre personal. Lobby och restaurang är redan fmötesplatser för locals. Ofta sansad prissättning. Någon hake? Tja, rummen är verkligen små; mycket bra, men små. http://bit.ly/1kJ65NF

6 Columbus – ofta synligt på 'most affordable lists'. Läge: nära Central Park och mängder av Michelin-belönade krogar rund Columbus Circle. Upscale galleria i Time-Warner Center tvärs över gatan. Rummen är bra (om du inte anländer på årets kallaste dag) och baren minst sagt livlig. http://bit.ly/1aCL9le

Cassa Hotel – öppnade 2010; mycket byggen i huset sedan dess. Restaurangen 'Butter' i öppnade så sent som i år. Små men funktionella rum. Trevlig personal – står du ut med en varierande servicenivå så är det ett kap. Gillar själv inte Times Sq, men det här hotellet är mindre än 500 m därifrån. http://bit.ly/18kGd01

Maritime Hotel – har tipsat om det här hotellet sedan 2004. Hög servicenivå och sansad prissättning. Rummen är som fartygshytter (OBS, endast queen-beds – inga twins), inte stora, men de fungerar. Asiatiska mega-restaurangen Tao i källarplanet. Gångavstånd till Meatpacking. http://bit.ly/1dLvYYt

Morgans – ett av de första riktigt omsusade designhotellen. Orignal Mapplethorpe-printar på väggen i varje rum. Tvättstället designades för flygplanet Concorde. Bra frukost. Riktigt skön personal. Lugnt läge på Madison i Murray Hill (inte en partyspot). Ibland dyrt men ofta billigt. http://bit.ly/1iwp65K

Hudson Hotel – you can't ignore it. 1000 minimala rum nära Columbus Circle och Time-Warner Center. Spektakulär lobby (Philippe Starck at his best). Trevlig personal. Stället förvandlas till party spot när klockan slår AW. Be om rum högt upp i huset för att slippa dunka-dunka. Ofta prisvärt. http://bit.ly/1oIdqKA

Ace Hotel – ogillar du hipsters, stay away! Hela hotellet är bemannat av dem. Tröttsamt 'ungdomlig' design av Roman & Williams: vinylspelare på rummen, 'coola' budskap på väggarna, etc. Inte imponerad av servicenivån, däremot av The Breslin, gastro-pub som fick stjärna i Guide Michelin. http://bit.ly/1gh7BmC

The Roger – syns ofta med riktigt bra priser. OK läge (Flatiron på Madison Ave. inte händelsernas centrum) och så trevlig personal att du pratar om det efteråt. Inte överdådig men bra frukost. Inte lågbudget – snarare ett av de mest rationella hotellval du kan göra i New York. Recommended! http://bit.ly/1ltYi3x

Har du lite mer svängrum i budgeten? I så fall prova:

Hotel Americano – ett av de hetaste de senaste åren. Ibland låga priser dessuotm: http://bit.ly/1iwvppY
Bryant Park Hotel – riktigt bra intill parken med samma namn: http://bit.ly/1bXVk1n
Royalton – det 'gamla' designhotellet har fått ny lobby. Resten är fortfarande bra: http://bit.ly/KEepi1

Så. Alla länkar är till mina egna recensioner och bilder. I min bok är samtliga prisvärda men kom ihåg att snittpriset för en hotellnatt i NYC var $ 281 år 2012 (det har inte sjunkit, tro mig…).
Och när du bokar, glöm inte att kolla skatterna. 13.625% är skattesatsen på ett hotellrum + det som kallas occupancy tax ($2–6 per natt).

Phew, hoppas att det hjälper en bit, hälsar

:: hkn ::
Av Ued
11 mars 2014 13:12
Tack för alla inlägg. Har kollat runt lite nu och det lutar åt Sheraton Times sq. eller Hilton Midtown. Ca 6500-7000 SEK för 3 nätter. Vad tror ni om det?
Av Hkn
11 mars 2014 13:48
Citerat från Birgere:

Att ta in ett omdöme härifrån, som redan påpekats, säger inte ett dugg jämfört med kanske tusentals från tex tripadvisor.
Det stämmer förstås.
Betygssiterna ger utan tvekan viss vägledning. Kollar man fler ställen än bara TripAdvisor så brukar det gå att utläsa en slags, eh… tendens. Men sedan blir det lite som att läsa musikrecensioner. Försöker man göra en topplista med vad 'alla' gillar så blir det den utslätade sörjan i Mix Megapol.

Det bör förstås sägas – en persons uppfattning kan spåra ur totalt eller leda helt fel om recensenten (eller hotellpersonalen) haft sitt livs sämsta dag. Men det är inte heller givet att mängder av recensioner leder rätt. De som betygsätter kan ha helt annorlunda behov och erfarenheter än du själv (affärsresenärer vs. love couples, barnfamiljer vs. festande grabbgäng) och resans syfte kan ha varit ett helt annat än ditt:

Exempel:
I förra månaden bodde jag på Refinery Hotel i New York. Stället är rankat #10 på TripAdvisor och blev 2014 års Travellers Choice. Men reception och lobby förvandlas i höjd med after-work till ett lätt överförfriskat party där svett, alkohol och stora dörrvakter vid hissen är de tydligaste minnesintrycken.
Helt OK för en grabbhelg. Helt fel för någon som checkar in efter 14 timmar på jobbet. Kanske inte idealiskt för en barnfamilj som tumlar in efter en äventyrlig eftermiddag.

Bara att jämföra:
TripAdvisor – http://bit.ly/1gmQvA1
Guidebook.se – http://bit.ly/NW2vSf

Poängen är ju att ingen har fel. Brukar försöka att väga genomsnittet av många intryck mot ett tydligare, personligt intryck. Och sedan försöka förstå vem som recenserat. Är recensenten en person som har mycket gemensamt med dig som ska resa, borde det vara en fördel,

tror

:: hkn ::
Av Ued
11 mars 2014 16:07
Citerat från Ued:
Tack för alla inlägg. Har kollat runt lite nu och det lutar åt Sheraton Times sq. eller Hilton Midtown. Ca 6500-7000 SEK för 3 nätter. Vad tror ni om det?
Nån som har erfarenhet från dessa 2 hotell?
25 mars 2014 14:30
Hej Ued!

Två dagar är väldigt kort tid. Men bättre än inget! Jag kan tipsa om min New York-blogg och dessa tre inlägg:

New York for Dummies – nybörjarguide till New York:
http://newyorkmybite.blogspot.se/2014/02/new-york-for-dummies-nyborjarguide-till...

35 måsten – saker du inte får missa i New York:
http://newyorkmybite.blogspot.se/2014/03/35-masten-saker-du-inte-far-missa-i-new...

Hotelltips:
http://newyorkmybite.blogspot.se/2014/03/hur-hittar-man-bra-och-billiga-hotell-i.html

Trevlig resa!
Anna