Annons:
Annons:
Annons:
ANNONS:
Diskutera Montenegro
2007-03-20 17:24

Montenegro

Vem har varit i Montenegro? Vad gör man utom att sola och bada. Finns det vandringsleder? Naturen är ju vacker. Hur tar man sig runt? Är bussförbindelserna bra?
Vi ska åka dit i början av juni, charterresa, men klarar oss själva. Gillar att vandra, åka buss. Natur och kultur.
Syster
2007-03-21 07:45
Montenegro är ett fantastiskt resmål! Jag och min vän Anna var där för drygt två år sedan, på en sista-minuten-resa. Vi flög till Dubrovnik i Kroatien och åkte med buss utmed kusten till Budva i Montenegro.

Trots att det är ett fantastiskt ställe är det väldigt annorlunda. Som bekväm turist kan man till exempel känna sig obekväm när hela stadens vatten tar slut och då det ej går att spola i toaletterna under 24 timmar. Landet är ett fattigt gamalt kommunistland vilket har satt sina spår. En fashinerande sak är att alla tycks ha ett jobb, även om det kanske inte är det mest kvalitativa arbete man kan tänka sig. Många butiker och ställen är överbemannade med personal, men det gör inte att saker går snabbare för det.

Naturen är otrolig grön och prunkande. Vattnet är kristallklart och turkost. Vi valde att mestadels ligga på stranden för att vila upp oss, men de som söker efter en mer äventyrlig semester har nog bra förutsättningar i Montenegro. Hör er för på hotell, med reseguider och med lokalbefolkningen, de ger er garanterat tips om vandringsleder, naturupplevelser och övrigt att göra på egen hand. Ha dock ej för stora förväntningar. Många är hjälpsamma och trevliga men det blir inte alltid som man tänkt sig. Språket är tex ett problem, de talar tyska men knappt engelska.

Anna och jag valde en dag att göra en egen utflykt utanför de normala turistaktiviteterna. Vi sökte oss till ortens lokala bussstation för att åka till huvudstaden Podgorica. När vi efter 1 timmes letande väl hittade stationen fick vi ej köpa biljetter, sa mannen som satt sysslolös i biljettkuren. Biljett kunde endast köpas när bussen fanns på plats. Bussen kom, vi ställde oss i kö, köpte biljetter och hann knappt med bussen som just var på väg att åka. Plötsligt gick det undan. En otrolig resa tog oss till huvudstaden som var ett grå öststatsstad med betonghus. Där insåg vi att befolkningen är otroligt vänlig och sammarbetsvillig. Taxichaförren, mannen i telefonbutiken, den montenegro-svenska familjen och många andra visste precis var det fanns en turistinformation. Det tråkiga var att vi aldrig hittade någon turistbyrå, om det ens fanns någon i staden?!

Montenegro är ett land jag gärna åker tillbaka till, annorlunda, fattigt men ändå helt fantastiskt!

/Teresa
2007-05-07 16:42
Någon som vet hur enkelt det är att skaffa boende när man väl när i Monenegro? Siktar på området runt Budva (också i början av juni), och har hittat en del privata uthyrare på nätet , men vet ej om de tar ut överpriser.
2011-10-08 01:01
Kolla in http://www.alltommontenegro.se där finns massa information
Skriv svar
Visningar: 7686  |  Dela med andra:    
Här badar du billigt i sommar
Här badar du billigt i sommar
av Lina, 17 apr 2013
5 härliga resmål som inte spräcker budgeten - Är du sugen på att åka till Medelhavet, Bali eller Australien i sommar, men känner att inte reskassan riktigt räcker till? Här har ...
Budva – Montenegros badpärla
Budva – Montenegros badpärla
av J_bartolome, 12 mar 2012
Guide till den sista orörda platsen runt Medelhavet - Montenegro är en av de sista orörda platserna runt Medelhavet. Reseguidens medlem Johanna, alias "J_bartolome", guidar till ...
5 badorter i Montenegro
5 badorter i Montenegro
av Ellinor, 27 feb 2012
Vi guidar dig till Kroatiens vackra granne - I Balkans nya badparadis Montenegro ligger stränderna på rad och du simmar i kristallklart vatten. Vi tipsar om fem badorter dit du ...
Upptäck Montenegro
Upptäck Montenegro
av Ellinor, 12 jul 2010
– Det är otroligt vackert! - Vackra vyer och underbar natur i kombination med aktiviteter och strandliv. Montenegro har något för alla smaker och är hitills ganska oupptäckt ...
Relaterade sökningar

semester i montenegro

,

turista i montenegro

,

semestra i montenegro

,

vandra i montenegro

,

buss till montenegro