Mauritius - någon som kan hjälpa...???!

Av Netanya
5 aug. 2014 21:36
Visningar: 2624
Hej!! Vi är en familj med 2 vuxna barn som ska åka till Mauritius över julen. Allt som allt kommer vi att vara borta i 2 veckor. Vi flyger till Port Louis med Emirates och vi har funderat på att hyra ett hus en vecka för att sedan tillbringa sista veckan på hotell.
Nu till mina frågor till er som har erfarenhet av Mauritius; var på ön skulle ni rekommendera att vi bor? Har ni några konkreta tips på hus/hotell? Vi vill gärna kunna se oss om på ön samt sola, bada och slappa så klart...
Hur är det att hyra bil? Vet att det är vänstertrafik, men hur är trafiken där, är det ok att köra för oss västerlänningar?
Andra värdefulla tips mottages också tacksamt....:)) tack på förhand!!!!
5 aug. 2014 22:40
Jag skulle rekommendera Silver beach hotell med all inclusive. Mycket prisvärt,var där förra året och ska tillbaka till vintern igen.Ligger längs östkusten.
Av Netanya
6 aug. 2014 14:31
Tack Goofytrotter! Gjorde ni några utflykter som du kan rekommendera? Hyrde ni bil?
Någon annan som har några andra bra tips...?
Av Kjellie
7 aug. 2014 10:18
Hej,

Var på Mauritius för nåt år sedan och vi hyrde bil och det ångrar vi inte.Det är lätt att köra där ...vägarna är smala men av god kvalitet när det gäller beläggning.
Var lite orolig hur det skulle kännas att köra i vänstertrafik för första gången efter en massa timmars flygresa men det gick bra p.g.a att det är ingen trafik där, bara lite trafik runt port louis men flyplatsen ligger inte där.
Biligt och praktiskt.....bodde i grand baie och det hade man inte behövt göra med en bil......tycker att flic en flac är fint + att där finns hyfsat med matställen .
Maten är skitgod på mauritius.

Ha det ...Kjell,
7 aug. 2014 11:49
Vi var på en djurpark på södra delen av ön,såg jättestora sköldpaddor bla. Billigt att åka lokalbuss om man inte vill köra vänstertrafik.
7 aug. 2014 20:39
Mauritius är en mycket trevlig ö. Vi åker dit för andra gången i vinter. Förra gången var vi på västkustenhotell Le Victoria (mycket bra). Denna gång testar vi östkusten....Västkusten har vackra solnedgångar, östkusten har finare stränder dock lite blåsigare. Östkusten kan man finna stränder med sandbotten annars är det mest korallbotten på Mauritius så badskor rekommenderas. Generellt så är hotellstandarden mycket hög och håller väldigt bra service. Vi bodde på ett 4-stjärnigt hotell och det var som ett 5 stjärnit i många andra länder. Maten är fantastisk! De flesta hotell har All-inclusive och mycket väl värt pengarna. I detta ingår då bufférestauranger, alá carté urval av menyn (räcker gott och väl i 2 v) samt all dryck, såsom fina viner, drinkar osv. Inte alls att jämföra med Ai kring medelhavet.
Det finns många utflykter att göra. Marknaden i Port Luis, värt att se. En del shopping finns också. Vi åkte på en katamaran-tur till i´ll aux cerfs. Den var mycket trevlig men ön var en turistfälla tycker vi, vattenfallet inte så stort, och visst såg vi några apor...men en trevlig dag till havs. Här är mitt album från den resan:
http://www.reseguiden.se/forum/resor/mauritius-2013-7474
Ni får en trevlig resa vart ni än väljer att bo på ön! Trevlig resa