Mat- och drycktips på Malta?

3 apr. 2011 16:25
Visningar: 6567
Hej!
Det fungerar inte att skriva i gamla trådar har jag lärt mig, så jag skapar en ny på vanligt tema:

Det blir Malta i två veckor i sommar för vår del.
Vi kommer bo i St Julian's.

Har du någon restaurant eller schysst bar du vill tipsa om? Budget eller lyx - det spelar ingen roll! Huvudsaken det är gott och bra. En upplevelse utöver det vanliga?

Utflyktsfirmor som du anlitat?

Hur är trafiken? Jag var där för 20 år sedan och då var det varken höger- eller vänstertrafik - man körde mitt i vägen! ;)
Av Trea
3 apr. 2011 18:46
Vi var på Malta sommaren 2008. Såhär tyckte vi generellt om maten:

Negativt: I stort sett samma meny på nästan varenda restaurang. Just det här var riktigt tråkigt... Trista sallader och pastarätter överallt. Blev faktiskt väldigt trött på maten ganska snabbt.

Positivt: Fisken var alltid riktigt god, så det är ett tips! Överallt gick det bra att beställa in oliver och bröd som en liten förrätt, även om det inte stod på menyn. På flera ställen hittade vi goda mackor med oliver, olivolja, tonfisk och liknande. Väldigt gott!

Vår favoritrestaurang blev ett stort asiatiskt ställe i St Julians som hette Hugo´s (inte en aning om det finns kvar). Här kunde man sitta och titta på folkvimlet och äta sushi eller annat asiatiskt.

En utflykt till Valetta är absolut ett tips. (Man kan åka dit med lokalbussen från St Julians.) Titta på filmen om Malta och besök St Johns Catedhral. Värd att se oavsett om man brukar titta på kyrkor eller inte! Man kan också ta båtturer till Comino och Gozo.
4 apr. 2011 14:18
Hej Trea!

Det låter ju inte så lovande med trista menyer - men vi får väl jobba på att utöka sökområdet :)
Jag noterar Hugo's.

Vad menar du för film - var finns den?

Jag gillar att titta på kyrkor och gamla byggnader så det ser jag fram emot :)
Av Ziesta
4 apr. 2011 15:15
Hej,

När jag var på Malta (2008) var det väldigt enkelt att hitta utflyktsföretag. Låg en hel del resebyråer bl.a. utmed hamnpromenaden i Sliema. Vi åkte med Oasis Tours på utflykt till grannön Gozo. 14 euro kostade det då.. men det var ju några år sen.

En annan dag tog vi en heldagsutflykt runtom hela Malta med företaget Alliance. Tyvärr försökte den baka in lite väl mkt så det blev lite stressigt.. vissa sevärdheter såg vi bara från bussens fönster.. i efterhand hade det nog varit bättre att dela upp det i 2 dagar istället.. eller ta oss till vissa av sevärdheterna själva så man fick mer tid.

Vi tog även en båttur till lilla ön Comino med blå lagunen. Kommer dock inte ihåg vad företaget hette.

Dessutom är det ju väldigt lätt att ta lokalbussarna.. även om vissa av chaufförerna vi åkte med hade lite väl bråttom.. ;-) Vi åkte bland annat till Golden Bay (en av Maltas få sandstränder) där vi följde med "Charlie's speedboat adventure".. vilket var en höjdare! Besökte fantastiska grottor med blått vatten där man fick bada. Jag har för mig att Charlie även hade turer till Comino..

Vi testade också Hugo's.. Fick tips av Trea innan vi åkte! :-) Det var gott men vi kom dit lite väl sent tror jag för det fylldes rätt snabbt med massa folk och hög musik.. Ligger mitt i barkvarteren.

http://www.reseguiden.se/forum/resor/malta-klippbad-kaktusfikon-och-kaniner-1423
4 apr. 2011 17:28
Ziesta - tack för titten i ditt album! (Jag har inte hunnit kolla allas bilder här på RG än)

Och tack för tips. Charlie's låter som ett bra förslag! Och vi skall tänka på att inte hetsa runt ön på en dag - även om den är liten.

Badstranden Golden Bay - det ser ut som om det var fruktansvärt mycket folk där! Men det blir väl så med en enda sandstrand.
Hur var det med snorkling på Malta?

Hyrde ni bil nånting? Det verkar som att buss och båt funkar bra och är relativt billigt (även om de skall höja busspriserna för turister i juli) - men ibland är det skönt att åka i egen takt.
Av Trea
5 apr. 2011 22:12
Filmen handlar om Maltas historia, riktigt spännande faktiskt! Jag minns inte var, men det var en ganska stor turistattraktion, så den var inte svår att hitta.
5 apr. 2011 23:43
rekommenderar en tur till gozo/comino och blue grotto är också värd att se! har man småbarn (eller bara har barnasinnet kvar - anledningen till att vi hamnade där var av denna anledning) så är popeye village rätt kul utflykt också!

finns ju en strand som heter mellieha (stavning?) och den är också rätt proppad med folk! men det jag gillade mest med malta var nog just att ligga på klipporna och sola och direkt hoppa ner i djupt vatten!

bargatan i paceville är nice! och det finns en bar/nattklubb för de flesta människor beroende på vad man är ute efter :)
6 apr. 2011 09:57
Hallå f-i-h! :)

Comino och eller Gozo har vi tänkt besöka - men har du tips om firma som tar en dit? Rycka vem som helst ur högen eller någon mer pålitlig eller extravagant?

Popeyevillage ser ut som ett resmål för oss :)

Paceville skall jag kolla upp - tack för tips :)
6 apr. 2011 12:32
Citerat från nisse2ears:
Hallå f-i-h! :)

Comino och eller Gozo har vi tänkt besöka - men har du tips om firma som tar en dit? Rycka vem som helst ur högen eller någon mer pålitlig eller extravagant?

Popeyevillage ser ut som ett resmål för oss :)

Paceville skall jag kolla upp - tack för tips :)
jag kommer tyvärr inte ihåg vad båten hette som vi åkte med till gozo/comino men det finns ju små resebutiker överallt så bara att gå in och fråga på närmaste ifall de kan hjälpa er!

hoppas du/ni får en bra semester på malta :)
20 juni 2011 22:02
Tänkte se om det är någon som har ett nytt rykande hett tips? Kanske någon har hunnit vara där nu i maj/juni :)
18 juli 2011 13:28
Jag är just hemkommen och kan dela med mig av mina erfarenheter:

TripAdvisors gudie på restauranger är toppklass att använda sig av om man kollar till ex "near me" i deras app.
Läs dock recensionerna med en nypa salt och titta efter det ni själva värdesätter.

Vi åt på:
Do Brazil - man beställer kött, fisk eller veg menyn och får äta så mycket man vill. De går runt med grillspett vid borden. När de gått varvet runt får man ta mer av sina favoritbitar :) Till det finns ett salladsbord som kunde vara lite bättre, men det finns goda grillade grönsaker och potatis t ex. Dåligt med sås.

Blue Elephant - fantastisk interiör och personal!! Sägs vara världens bästa thaimatskedja. Beställ någon av smårättsmenyerna för bästa utdelning! Att äta en hel rätt blir man lite leds på...

Chapter One - testa deras kanin! Bland det godaste jag ätit! Smakrik! Även vanlig köttbit var mycket god.

Testa deras lokala läsk KINNIE - smakar väldigt speciellt och inte söt, passar bra på plats :)

Twentytwo - högst upp i det s k hiltontornet - har fin utsikt, men är bara öppet fr o m kl 21.30 on - sö (må?). Dyr drink (strax under hundringen) måste intas för att få sitta. Har ni varit uppe i t ex Heaven 23 i GBG eller Skrapan i Västerås, kommer ni inte bli särskilt impade.
Av Pelle77
21 juli 2011 19:00
Jag och nisse2ears var på samma hotell under samma tidsperiod utan att stöta på varann men here goes:

* Blue Elephant : Som sagt, en toppkedja där jag besökt den i Bryssel samt Malta, men även "juvelen i kronan" i Bangkok x flera. Beställ deras avsmakningsmeny så kommer det in så mycket god thaimat i en miljö som nästan känns som att man befann sig i sydostasien. Missa inte!

*Lulu: Jag gillade deras koncept där man äter en trerätters med fritt val ut a la carten för 24 euro tror jag. Trevlig service samt kul att ha bokat bord hemifrån då de som hade restaurangen var mäkta imponerade (och gav fantastisk service).

*Peperoncino: Ligger i närheten av Hilton, 10 minuters gångväg. testade en bläckfisk carpaccio efter att ha läst om rätten på TA. Först undrade jag vart bläckfisken var när rätten kom ut då tallriken hade ett fint mönster. Den var så fint slicad och marinerad i balsamico och var "själva mönstret". Serverades med bröd. Missa inte pasta och kött här. Servitörerna sprang så de blev svettiga men länge sedan man fått sådan promt sevice. Billigt med fina italienska viner här.

Sale e Pepe: Ligger i Portomaso Marina ett stenkast från Hilton (bästa hotellet på ön). frågade conciergen vart bästa köttet fanns och fick en rekommendation. Väl på plats var restaurangens bästa bord bokat med havsutsikt och servitören berättade att de just då hade fått in prima kött från Italien och där de provätit en del. Han rekommenderade Bisteka Fiorentina á 1.2 kg. det lät bastant för 2, men vi testade vilket jag är glad över. Hamnade i kötthimlen ett kort tag när första tuggan avnjöts! Är glad över att kunna utnyttja vissa hotells fördelar också, då det helt klart ger fördelar servicemässigt. I marinan ligger flera restauranger som var bra, se länk. Kul att titta på miljonbåtar o se solen dala över medelhavet.

http://www.themarinarestaurants.com/

* Stone Crab på Gozo i Xlendi var ett perfekt ställe att äta lunch. Åt en al dente paste med hjort vid havet i en trevlig miljö

http://www.thestonecrab.com/

Vi tog en dagstur i hyrbil och hamnade på:

* Palazzo Parisio. Lunch till billigt pris i fantastisk miljö mitt i en välskött trädgård:

http://www.palazzoparisio.com/content.aspx?id=184639

För dryck måste jag nämna Hilton igen och deras exec lounge. Åker ni till Malta så boka in er i ett exec rum och njut av denna fantastiska lounge. Bättre utsikt går nog inte att få.