Mat i resväskan via USA?

14 okt. 2013 20:30
Visningar: 937
Vet någon om det är ok att ha mat i resväskan om man flyger via USA?
Tänkte typ kött i olika slag.
14 okt. 2013 22:45
Citerat från Jacob_prim:
Vet någon om det är ok att ha mat i resväskan om man flyger via USA?
Tänkte typ kött i olika slag.
Beror på i vilken form, det ska nog framgå tydligt var produkten kommer ifrån för det första.
Man ska ange på tulldeklarationen att man har mat med sig så får de titta på om det får tas med eller inte, jag kan inte ge ett definitivt svar utan rekommenderar att titta här https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/82/~/travelers-bringing-food-into-the-u.s.-for-personal-use & här
http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/id_visa/kbyg/prohibited_restricted.xmloch för att se vad man får och inte får ta med och sen använda sunt förnuft helt enkelt ;-)
Av Peter_o
14 okt. 2013 22:45
Något mer förbjudet än det är nog svårt att tänka sig. Du får inte landa i USA med de livsmedel de har på förbjudna listan, så om du har det incheckat eller att du bara mellanlandar spelar ingen roll.

Hmmm, man ska tydligen läsa listan noga. Fläskkött för ett mål verkar kunna föras inm, men jag skulle inte testa det.

/PeterO
14 okt. 2013 22:56
Jag skulle ju inte ta en fläskfilè i resväskan heller, skicket lär vara "välhängt" ;-) vid framkomst En inpackad rökt korv med tydlig märkning kan vara möjligt även om jag inte ser någon anledning att chansa, deklarerar man bara så händer inte mer än att de beslagtar varan. Underlåter man att deklarera kan det räknas som ett allvarligt brott oavsett vilken otillåten vara det är som man tar in, att ljuga på tulldeklarationen är ett brott i sig.

Skulle rekommendera att man avstår all mat oavsett om det är otillåtet eller ej faktiskt.

Råkade visst klanta med ena länken, här är den utan och i slutet :-) http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/id_visa/kbyg/prohibited_restricted.xml