Marocko i oktober

Av Emolis
4 juli 2015 18:30
Visningar: 1431
Är på gång att boka höstens resa till Marocko och hoppas att det finns någon som kan svara på en del funderingar jag har. Vi har bara en vecka i slutet av oktober till vårt förfogande och är en familj på fem (barn i åldrarna 16, 13, 10). Vi planerar att stanna 4 nätter i Marrakech där vi landar och då vill vi bo på en riktigt traditionellt inredd riad i medinan. Några tips? Vi måste ha två rum och i ett av dessa måste det gå att få in tre personer. I Marrakech tänker vi oss att besöka hamam, Djemaa El Fna både dag och kväll och så trädgården. Två heldagar där tänker vi oss och sen är det tänkt att vi ska åka på en 2-dgr ökentur till Zagora. Någon som gjort denna? Är den att rekommendera? Tillbaka i Marrakech tänkte vi sen ta buss till Agadir där vi stannar 3 nätter. Här behöver jag tips på bussen mellan orterna. Var bokar man? Pris? Tidsåtgång? Något speciellt bolag? Anledningen till detta upplägg är att Norwegians biljetter endast går att boka med ditresa till Marrakech och hemresa från Agadir (måste passa barnens höstlov). Sen en sista fråga, hur brukar vädret vara i slutet av oktober. Är det rena sommakläder som ska packas eller krävs det lite varmare kläder? Tack på förhand!
29 sep. 2015 16:03
Hej

Om ni vill bo i Medinan det är enkelt. Bokar inte något via nätet. Jag kom med bussen och folket står där i Medinan och fråga om du vill bo B&B. Följ och känn efter om du vill bo där betalar en natt pris om du miss nöjd först kvällen byt dagen efter. Betalar du alla nätter du kommer inte få tillbaka eller flytta en natt efter det händer gång med mig.....

Buss finns olika klass det kostar inte så mycket men köp ett dagar innan du reser till Agadir.
Kolla vädret innan du åker. 20 plus kom i håg berget är kallt och ganska höga.
/

// Ali
Av Trea
30 sep. 2015 09:38
Här är lite allmänna tips om Marrakech efter att vi spenderat lite tid där (inkl. länk till den riad i medinan där vi bodde)
http://www.freedomtravel.se/2014/03/en-dag-i-marrakech/
http://www.freedomtravel.se/2014/03/i-marrakech-medina/

Jag skulle tro att ökenturen är värt det!!? Det är den som ligger närmast Marrakech gissar jag? Den är nog inte lika fantastisk som den vi åkte på i Sahara (längre bort) men jag tror att det är värt det ändå!
http://www.freedomtravel.se/2014/03/i-saharas-oken/

Jag har inte koll på temperaturerna i okt, men kolla nattemperaturerna! Husen är inte isolerade...
Av Emolis
30 sep. 2015 19:17
Tack för alla svar! Får nog packa ner lite varma kläder också verkar det som.