Mallorca

11 mars 2015 20:05
Visningar: 669
Vi har planer på att åka till Mallorca i augusti.
Vi har bokat flyg biljetter till Palma och undrar om någon har bra tips på transfer från flygplats till cala Ferrrera där vi planerat att bo.
Även tips på välfungerande säkra biluthyrare vore kanon fint att få. Vilket är tryggast att boka hem i från eller på plats ?
11 mars 2015 22:03
Hej,

Om ni ändå har tänkt hyra bil så tycker jag ni skall hyra bilen från den dag då ni landar så har ni er transport från flygplatsen.

Jag har hyrt av AVIS och har inget att klaga på. Har aldrig hört att det skulle vara mer eller mindre säkert att boka vare sig hemifrån eller på plats - däremot blir det antagligen dyrare att boka på plats. Är ni med i Eurobonus eller annat lojalitetsprogram så hyr via dem (länk på rep hemsida) så får ni rabatt.
12 mars 2015 14:16
Hej Serefina.
Bäst transfer sköter ni själv. Dvs hyr en bil som ni hämtar och lämnar på flygplatsen.
Då får ni dessutom tillgång till bil hela er semester, vilket sannerligen är guld värt om ni vill få ut mer av er semester. Dels finns det trevliga utflykter att göra i närområdet om man har tillgång till bil.
Dels kan det vara kul att åka till Palma och shoppa eller att besöka en helt annan del av ön någon dag.

Det finns dock en del fällor man ska undvika när man hyr bil. De och en del andra tips om vad man ska tänka på när det gäller biluthyrning har jag skrivit om på på min webbsida som du gärna kan ta del av.
Ta en titt på DestinationMallorca.com

Ett annat alternativ är att boka transfer med något av de specialiserade bolag som finns för Transfer. De brukar erbjuda bra priser. Ofta anlitar de vanlig taxi men till betydligt lägre kostnad än vad det skulle kosta att boka själv. För olika alternativ och exempel, kika in på sidorna jag nämner här ovan.