Lugna platser på Bali för (wannebe) surfande småbarnsfamilj

20 nov. 2014 09:56
Visningar: 365
Vi är ett par som i vår reser till Bali med vår bebis och har fyra veckor på oss att uppleva ön. Har nu googlat en del och börjat få en uppfattning om vad vi vill göra men skulle gärna vilja få lite input från resenärer som varit på plats.

Vi gillar: mat, surfing, vandring, natur, snorkling. Vill gärna hitta på lite aktiviteter men samtidigt har vi en liten att tänka på och dennes behov går självklart för våra. Är inte intresserade av shopping, marknader, nattliv men uppskattar ett bra utbud av restauranger.

Vi är nybörjarsurfare och som jag har förstått det som skulle Kuta beach passa bra men vi vill verkligen undvika den stranden. Verkar vara alldeles för turistig och hektisk. Det ultimata vore att bo nära en lugn strand med snälla nybörjarvågor där vi kan ta några lektioner för att sedan hyra bräda och testa lite själva.

Så - var tusan ska vi?

Funderar ungefär så här:

Vecka 1-2: Vila ut efter flygresan och slappa i Sanur eller Nusa Dua. Verkar vara turistiga områden men inte lika hektiska som Kuta.

Ta surflektioner och bo vid Canggu eller Balangan/Jimboran beach

Vecka 3: Förflytta oss till Ubud för lite vandring, spa och kultur. Är Munduk och Lovina beach värda ett besök?

Vecka 4 : Amed - strandhäng och snorkling

Giliöarna, Lombok och Nusa Lembongan lockar förstås men vi vill undvika att åka båt med vår bebis. Möjligtvis flyga till Lombok - är det värt det?

Är öppna för förslag och välkomnar input och tips, vare sig det rör sig om hotell, surfingskolor, stränder och "bra att tänka på" när man reser med barn på Bali.