London tips

11 dec. 2011 00:10
Visningar: 6637
Jag och sambon tänkte åka en weekend till London i Januari någon gång. Önskar att kunna få lite tips inför resan!?
- Vilka flygbolag ska man åka med för att åka billigt?
- Vart ska man bo billigt och samtidigt centralt?
- Var bör man shoppa och när är januari rean?
- Tips på sedvärdheter mm.

Tack på förhand! =)
Av Peter_o
11 dec. 2011 11:02
Flyger du från Arlanda?
SAS tar från 1.400 och norwegian 1.100 men det förekommer ju kampanjer med billigare priser.
Jag antar att du inte vill åka för 200 kr med Ryanair.
/PeterO
11 dec. 2011 11:13
Tack för svar, vi bor i kalmar så flyger runt om där. Varför vill man inte flyga med ryanair?
Av Asok
11 dec. 2011 21:54
Många föredrar att bo i Bayswater där det finns många olika hotell och B&B att välja på men själv bor jag gärna i Bloomsbury eller King's Cross. Smidigt att ta sig dit och sen runt stan. Tänk på att hotell-standarden i UK är mycket lägre än i Sverige. Ibis hotels kan ha erbjudande ibland med mycket bra priser. Dock är frukosten dyr på hotellet så vi brukar äta ute på stan istället.
Shopping är ju oftast Oxford Street men även Kensington High Street har en del affärer och sen finns ju Camden där det finns en del samt marknader. Rea känns det som det är nästan året runt numera i London men direkt efter jul brukar väl rean börja.
Av Desires
11 dec. 2011 22:21
Ja den stora rean börjar i mellandagarna, då kan man nog göra riktigt bra fynd!
Har inget bra boende att rekommendera, tyvärr. Och vill nog inte rekommendera hotellet vi bodde på senast i London, St Giles var det. Läget perfekt, men pyttesmå rum och dålig service tyckte vi, annars OK pris - om man tycker läget är det viktigaste så var detta bra!

Sevärdheter:
The London Eye är väl den mest kända, men kan vara extremt långa köer där. Ett annat ställe där man kan beskåda London från ovan är OXO-towers högsta våning.
Blomsterprakt kan ni se på Chelsea physic garden som är en av de äldsta botaniska trädgårdarna i landet.
Covent Gardens stora marknadshall är en turistfälla för somliga, vi tyckte det var trevligt där med alla hantverksstånd som sålde fina saker, o även titta på de gatukonstnärer och artister som uppträdde.
Notting Hill och Portobello Road är mysiga gatukvarter som vimlar av antikvitetsaffärer, marknadsstånd med försäljning av allt möjligt.
Mer foton o restaurangtips på min reseblogg http://www.desires.se/#post77
Av Peter_o
12 dec. 2011 21:55
Eftersom jag klankade ner RyanAir utan förklaring tidigare så ber jag att få förtydliga mig nu. Resan kommer säkert inte bli så billig som 200 kr som jag angav.

För det första så tog jag det billigaste priset jag hittade och när man väl bokar de dagar man själv vill ha så blir det säkert dyrare.

Förutom biljetten tillkommer 6 euro i bokningsavgift/biljett.
Checkar man in en väska så kostar det 15-20 euro/strecka eller mer.
Vill man inte stå i den oprioriterade kön vid ombordstigningen kan man boka plats för 10 euro/strecka eller stå i den prioriterade kön för 5 euro/strecka.

Dessa avgifter är normalt inkluderade i biljettpriset hos mer seriösa bolag.

Vad som händer om man har packat för mycket i väskan eller den är för stor hoppas jag ingen behöver uppleva.

/PeterO
13 dec. 2011 13:46
Fyndpris på hotell hittar du på Resfebers sajt => sök på hotell och välj sedan att se "Top Secret". Då får du upp priser på kvarvarande hotellrum som reas ut - det står inte namnet på hotellet men man kan gissa sig till vilket hotell det kan vara... När man betalar avslöjas hotellets namn. Perfekt nu när ni skall resa i januari och det går att hitta bra priser på rum flera veckor i förväg.

Flyger du med SAS till Heathrow kan du du åka tunnelbana hela vägen in till London (tar ca 45 minuter) och kostar ca 5£/vuxen en väg. http://www.londontoolkit.com/travel/lhr_underground.htm

Flyger du till Luton med RyanAir kostar tågbiljetten 14£/vuxen och väg (24£ t o r) http://www.londontoolkit.com/travel/luton_rail.htm

Bästa sajten med info om London: http://www.visitlondon.com/attractions/

Ett måste är att ha koll på tunnelbanan. Tips! Köp ett sk Oyster Card och ladda med pengar - det går snabbt och det är billiare att resa med ett sådant kort: http://www.tfl.gov.uk/modalpages/2625.aspx

Har ni inte varit i London tidigare är det väl enklast att åka en guidad rundtur med en dubbeldäckare.

Passa på att besöka någon av alla fina gastropubar ex The Cow http://www.thecowlondon.co.uk/ eller The Princess of Shoreditch http://www.theprincessofshoreditch.com/

Lonely Planets Londonguide är jättebra - så köp den och ta med!

Missa inte att gå på en musikal - en av mina favoriter är "We will rock you" baserad på musik av Queen. http://www.wewillrockyou.co.uk/
Sista minuten biljetter kan du finna på TKTS biljettkontor på Leicester Square http://www.tkts.co.uk/
"We will rock you" spelas ej på söndagar och det är fortfarande efter 10 år en populär musikal som kan vara svår att hitta rabatterade biljetter till. Köp annars biljetter till ordinarie pris här: http://www.ticketmaster.co.uk/
Av Daquiri
4 jan. 2012 23:24
Om man vill gå på ett stort varuhus kan man åka till Vestfield, station Sheperds Bush. Radisson hotell på Cromwell Road är bra. Ligger nära station Gloucester.
5 jan. 2012 07:22
Vi flög med Norwegian från Arlanda till Gatwick 900 kr/ pers tur & retur inkl resväska.Tåg direkt från flygplatsen till Victoria station. Där bodde vi 100 meter från stationen på Comfort Inn Victoria.Prisvärt hotell helt och rent eget badrum och bra frukost.Mysig Pub med god mat granne med hotellet.
Dessutom har man gång avstånd till flera sevardheter om man bor här.
Bland annat Buckingham Palace, Westminster Abbey och Big ben...
Afternoon Tea på Kensington Palace var mysigt.
Även Notting Hill och Portobello market är att rekommendera.