Linbana Ngong Ping 360 till Budda statyn

Av Tessba
6 juli 2015 12:52
Visningar: 360
Jag lider av lätt svindel och har nog bestämt mig att inte åka den 5,7 km långa linbanan till Budda statyn. Jag tänkte ta taxi/buss dit medan mitt resesällskap åker linbanan. Någon som vet om man kan åka taxi dit eller buss och om ni vet priset på det? Är det värst det eller ska jag åka med och blunda hela vägen? Hur säker är det? Hur många åker man i varje bubbla. Jag har blivit lite så där med åren och får lätt lite panik av att sitta instängd.
Av Ziesta
6 juli 2015 14:07
Ja, det går bussar från Tung Chung MTR till Buddhan, har även skrivit lite om det i min lilla guide till Hong Kong :)
http://www.reseguiden.se/reseguider/hong-kong-mer-an-bara-storstadspuls-4418
Jag hittade följande information
http://www.plm.org.hk/eng/visitors.php
http://www.discoverhongkong.com/eng/see-do/culture-heritage/chinese-temples/big-buddha-and-po-lin-monastery.jsp
så verkar även finnas andra alternativ. Priset är jag dock osäker på.. men Hong Kongs busstrafik borde ju ha en webbsida med prisuppgifter. När vi var där tog vi bussen tillbaka men det var fem år sedan så minns inte vad det kostade.

Jag har för mig att man kunde välja bubbla med eller utan glasgolv, http://www.reseguiden.se/forum/bilder/vi-valde-glass-bottom-lite-laskigt-hong-kong-399838
Glasgolvet var lite läskigt.. så isåfall rekommenderar jag dig det vanliga golvet.. Tror att vi var 5 i vår bubbla.. Generellt sett så tyckte jag det kändes säkert, men jag är ju inte höjdrädd.