Koh Lipe

20 okt. 2012 20:00
Visningar: 414
Hej!
1. Jag och mina tre barn runt 20 år landar i Bangkok 18/12 kl 06.00 vi tänkte flyga till Hat Yai (efter att tagit oss från Bangkok internationella flygplats till Don Muang) kl 9.20 och landar då i Hat Yai kl 10.45. Om jag förstår saken rätt ska det funka att via taxi/minibuss ta oss till Pak Barra och vidare Till Lipe samma dag.

2. Vi vill vara på Lipe och en ö till, vara en bör någon möjlighet till lite liv (inget jätte röj men heller inte smekmånadslugn) för att avsluta i Bangkok. Vi flyger från Bangkok 29/12 vid midnatt och vill ta oss från Lipe - Hat yai -Bangkok så att vi är framme i Bangkok på kvällen den 27/12. Planet från Hat yai går 19.10.

Frågor
1. Måste vi boka taxi/båtbiljetter?
2. Förslag på Ö utöver Lipe
3. När måste vi åka från Lipe för att hinna med planet 19.10 från Hat Yai?
4. Kommentera gärna upplägget!
Av Annikan
20 okt. 2012 21:57
Vi var på Koh Lipe i april 2010. Vi bodde på Bundhaya resort, de hämtade oss med minibuss i Hat Yai och sedan åkte vi med deras båt från Pak Barra till Koh Lipe. Vi var framme vid 18 tiden på Lipe.
En ö som var fantastisk men väldigt lugn var Koh Muuk, Charlies beach resort.
På Lipe är det lite liv och rörelse men absolut inte röj... Vi åkte vidare till Koh Lanta efter Koh Muuk.
Av Sierra
20 okt. 2012 23:11
1. Eftersom ni är 4 pers med bagage får ni ta en minibuss från Hat Yai Airport till Pak Barra (taxi tar endast 3 pers). Det tar 2 tim och då bör ni vara vid piren 13.00 för att hänga på speedboaten till Lipe som avgår 14.30.

Minibussen behöver ni inte boka. Det finns utanför terminalen. Båten är lämpligt att boka.
http://tigerlinetravel.com/frontpage/

2. När ni kommer till Lipe har ni 8 dagar innan ni skall tillbaka till Hat Yai för att flyga till Bangkok. Varför lägga två av dessa för att förflytta er till/från någon annan ö som inte har det ni söker? Öarna söder om Lanta är trevliga men betydligt lugnare än Lipe.

3. Ni bör ta sista speedboat som avgår Lipe 13.30. Då är ni i Pak Barra 15.00 och på flygplatsen ca 17.00. Detta kan ni boka i en travelshop när ni är på Lipe.

4. Se pkt.2

Ett alternativ kan vara att lägga 2-3 dagar på Langkawi i Malaysia. Det tar knappt en tim dit med speedboaten från Lipe. Från Langkawi kan ni sedan åka till Hat Yai utan att passera Lipe.
23 okt. 2012 08:22
Tusen tack för svaren!

Det verkar väldigt fullbokat de datum vi ska iväg. Fick boka alldeles för dyrt boende på Lipe. Stora bungalows på Sita de första fem dagarna. Nu återstår 25-29 dec och Langkawi lockar. Även där verkar rätt fullbokat på rekommenderade boende. Vi har luffat på andra sidan, söder om Koh Chang och bott i enkla strandhyddor samt på enkla hotell så bara det är fräscht är det för oss ett bra boende.

1. Önskar en drös tips av boende på både langkawi och Lipe. Gärna sådana som inte kommer upp på agoda m fl. Viewpoint som nämnts hittar jag inga kontaktuppgifter till. Fräscht och på bra läge avseende främst strand men om möjligt också närhet till shopping/restauranger.

2. Vad bedömer ni oddsen att vi ska bli helt utan boende om vi inte bokat (dvs om vi tar vad vi får)
23 okt. 2012 08:25
Blue sky resort, koh Lipe finns tillgängligt någon som vet något om det?
23 okt. 2012 08:36
Såg nu att Blue sky inte ligger vid stranden. Det jag hittar är då Lipe Resort som vi skulle kunna bo på hela tiden till bra pris. Omdömena är dock mycket blandade....hjälp!?
Av Sierra
23 okt. 2012 10:36
1. Här har du en website där du finner ledigt boende de datum du nämner. Skriv in era önskemål till vänster så ser du vad som finns. Du ser att bl a Varin Resort har rum. Jag bor där när jag är på Lipe och trivs gott.
http://kohlipethailand.com/accommodation.php

Ang Viewpoint går inte detta att boka online. Där gäller endast walkin och risken är att det är fullt.
Lipe Resort sålde halva sin mark för två år sedan och där ligger nu Z-Touch Resort som är fräschare, dyrare dock.
Blue Sky ligger nära Sunset Beach mellan Jacks Jungle och Porn Resort.

Som du nämner är det svårare att hitta boende vid beachen på Langkawi. Kolla dock dessa:
http://www.langkawisandybeachresort.com/rooms.html
http://www.sungroup-langkawi.com/sunset/index.html

2. Det finns alltid plats någonstans men det blir till att knalla runt och kanske flytta efter någon natt. Generellt kan tilläggas att det finns väldigt få familjerum varför du får räkna med att boka två rum/bungalows.